TMZ wedstrijden in 2018.
TMZ wedstrijden in 2018. Foto: C. Mous

Wielerwedstrijden voor trimmers in Calfven

Sport en vereniging

OSSENDRECHT Op zaterdag 31 augustus wordt voor de 13e keer de wielerronde van Calfven (Ossendrecht) voor vrije renners gereden. De wedstrijden worden georganiseerd door de "Stichting Bevordering Wielersport Ossendrecht" en "Trimbelangen Midden Zeeland" (TMZ - bond voor vrije renners) met ondersteuning van de stichting "GP Adrie van der Poel".
Ook dit jaar zijn de wedstrijden een onderdeel van het "Wielerweekend Calfven".



Het parcours wordt gevormd door de Trambaan, Bergstraat, Calfven en wederom rechts naar de Trambaan en heeft een lengte van ongeveer 1300 meter. De start en finish zijn ter hoogte van het recreatiecomplex van de "De Paasheuvel". Het parcours loopt over een deel van de Brabantse Wal en de klim in het weggedeelte Calfven is de scherprechter. Het gedeelte Trambaan gaat licht naar beneden naar de finish en heeft fraaie bossen als decor.
TMZ is een organisatie die wielerwedstrijden voor vrije renners organiseert. De meeste wedstrijden worden gereden in Zeeland, maar ook in West-Brabant is er belangstelling voor deze wedstrijden. De wedstrijden zijn op zaterdag 31 augustus en beginnen om 12.30 uur met de D-categorie, direct gevolgd (12.31u) door de vrije renners in de SP klasse, Amateurs 40+ (13.45u) en Amateurs (15.00u).

Wedstrijd voor vrije renners
De SP klasse is een opstapcategorie voor Starters en Plaatselijke renners voor zowel dames als heren en is uitermate geschikt voor trimmers van toerclubs, die het leuk vinden een keer een koers te rijden. De SP-wedstrijd gaat over een afstand van ruim 25 km. De meer getrainde renners zijn ook welkom bij de andere categorieën. Er is geen licentie nodig. Voor de liefhebbers die in de omgeving van Ossendrecht wonen is dit een unieke gelegenheid om zich te meten met andere fietsfanaten. Een goede schaalhelm en een deugdelijke racefiets zijn noodzakelijk. Inschrijven op zaterdag 31 augustus vanaf 11.30 uur in de permanence op het terrein van "De Remise", Trambaan 54 te Calfven (Ossendrecht).

Informatie
Voor informatie over deze wedstrijd kunt u terecht bij Wim Kooiman, secretaris SBWO Ossendrecht, mail: kooiman87@home.nl - Ook zijn de gegevens te vinden op de site www.tmzzeeland.nlen en www.gpadrievanderpoel.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief