Mark Alberti.
Mark Alberti. (Foto: Theo Bense)

Paratafeltennisser Mark Alberti debuteert op internationaal toernooi

  Sport en Vereniging

HOOGERHEIDE - Afgelopen weekend vond er een internationaal paratafeltennistoernooi in het Groningse Stadskanaal plaats. Paratafeltennissers uit alle hoeken van de wereld (35 verschillende landen) waren ter plaatse om te strijden in de diverse klasses.


Hotakker Mark Alberti maakte hier zijn debuut in het Internationale circuit. Het mogen dragen van het Nederlandse shirt was een droom die uitkwam. Mark werd ingedeeld in klasse 6 (klasse 1 t/m 5 zijn rolstoelers en klasse 6 t/m 10 zijn lopers), dit zijn de lopers met de grootste handicap. Hotakker en rolstoeltafeltennisser Bas Rongen moest helaas verstek laten gaan, nog niet wedstrijdfit voor dit grote toernooi .

Mark werd ingedeeld in een loodzware poule. De Engelsman Paul Wetherill (nmr. 4 van de wereld) was zijn eerste tegenstander. Wetende dat deze gelouterde speler zo’n 15 uur per week traint wist je dat dit geen makkelijke opgave werd. Mark verloor weliswaar met 3–0, maar kon zich dapper verweren en behaalde her en der wat mooie punten. Vervolgens kwam de Rus Gabdullin op zijn pad (nmr. 28 van de wereld). Ook deze speler bleek een maat te groot, wederom 3–0. Om van deze spelers te verliezen is absoluut geen schande.

Na het enkelspel volgde het teamtoernooi. Klasse 6 en 7 werden samengevoegd. Samen met zijn maat Yannik Paredis (klasse 7 speler) moesten ze het opnemen tegen 3 andere duo’s (Tjechoslowakije, Rusland en een Rusland/Duitsland duo). Ondanks goede tegenstand moesten ze tegen alle tegenstanders het onderspit delven.

Voor Mark was dit een prachtige ervaring. Maar om aansluiting te kunnen vinden bij de Internationale top is er genoeg werk aan de winkel. Met meer trainingsuren (zijn er nu ongeveer 6 in de week) en het krijgen van meer automatismen in het spel moet dit absoluut mogelijk zijn.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES 

Vacatures

Orderpicker m/v

Tholen

Projectleider hoveniersbedrijf

Tilburg

Teamleider transport en opslag

Zevenbergen

Triagist op de Huisartsenposten

Breda, Etten-Leur, Roosendaal en/of Bergen op Zoom

Vrachtwagenmonteur

Moerdijk