Eerste woensdagtraining weer voor de jeugd.
Eerste woensdagtraining weer voor de jeugd. Foto: Margon den Ouden

Eerste trainingen voor Zwemvereniging de Zilvermeeuw

Sport en vereniging

WOENSDRECHT - “Nederland gaat langzaam weer open” Je hoort en merkt het overal. Zo ook zwembad Laco in Hoogerheide.

Zwemvereniging de Zilvermeeuw is hier natuurlijk erg blij mee, want ook zij zijn weer welkom om te komen zwemmen. Zo organiseerde het bestuur en de trainers een proeftraining met alle regels die er vanaf nu bij horen. Dit resulteerde in de eerste echte trainingen afgelopen week. Alle dagen opgesplitst en met minder zwemmers dan gewoonlijk. Er is goed over nagedacht om het voor iedereen veilig en toch toegankelijk te houden.

Heel jammer is dat de Belgische leden nog steeds niet de grens over mogen en dus niet mee kunnen zwemmen. Maar zeker voor hen worden nog steeds de online trainingen gegeven. Maar laten we eerlijk zijn: een zwemmer hoort in het water en niet op de kant of achter de computer.

Steeds meer volwassen leden kiezen regelmatig voor het openwater en zwemmen dan hun meters in het inmiddels wat warmer wordende Oosterscheldewater.

Alle activiteiten en wedstrijden zijn afgelast, de competities, kampioenschappen en helaas ook het jaarlijkse Zilvermeeuwkamp wat tijdens het Hemelvaartweekend plaats zou vinden.

Laten we hopen dat we in het najaar voor alle leden een alternatieve activiteit kunnen houden, daar wordt zeker al over nagedacht.

Info www.zvdezilvermeeuw.nl of via zwem@zvdezilvermeeuw.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief