Meike Verdaasdonk wint zilver en brons op NK Junioren
Meike Verdaasdonk (rechts) op het podium in Amersfoort.
Meike Verdaasdonk (rechts) op het podium in Amersfoort. (Foto: Machteld Verdaasdonk / AV SPADO)

Meike Verdaasdonk wint zilver en brons op NK Junioren

  Sport en Vereniging

HUIJBERGEN - Meike Verdaasdonk uit Huijbergen heeft op het NK Junioren atletiek in Amersfoort een zilveren en een bronzen medaille gewonnen.


De A-juniore en haar clubgenote Amy Hasselton zorgden zaterdag voor een SPADO-dubbel op verspringen: Meike sprong 5,82m ver in haar laatste poging, en Amy 5,87m (PR/CR). Ze wisten beiden te pieken op het juiste moment en dat was goed voor zilver en goud!

Meike werd zondag derde op het onderdeel hink-stapspringen met 11.50m (PR/CR) en won dus haar tweede plak op dit NK.

Eremetaal

Op het NK Junioren, dat was georganiseerd door Av Altis, wonnen SPADO atleten samen zeven medailles.

Zaterdag was de eerstejaars B-juniore Lotte Haest de beste bij het discuswerpen met 43,86m. En zondag won Lotte het onderdeel kogelstoten met een afstand van 14,87m. Daarmee verbeterde ze ook twee clubrecords.

Fabian Biondina won zondag zilver op het onderdeel hink-stapspringen, met een sprong van 14.37m. En Jeroen Maas (JJA) werd derde bij het speerwerpen, met 62,57m, zijn tweede worp ooit en goed voor brons.

Prestaties

Stan de Deugd (JJA) begon zaterdag als eerste SPADO atleet. Hij werd 21e op de 1500m in 4.23,92 min. Jip Haest behaalde een hoogte van 4.30m bij het polsstokhoogspringen en werd daarmee 7e.

Fabian Biondina en Ramon Biondina (JJA) werden zaterdag 5e en 6e op verspringen, beiden met een PR: Fabian opende met 6,98m en Ramon sprong 6,39m bij zijn laatste poging.

Amy Hasselton (MJA) startte zondag op de 100m horden, haalde de finale en werd 4e in 15,12s. Ook Sam Versluijs (JJA) haalde de finale van de 110m horden en werd 6e in 14.62s. Hij evenaarde tweemaal zijn PR.

Robbert Maas (JJB) werd 8e bij het speerwerpen met een afstand van 50,54m bij zijn 6e worp. Ook Cindy Jansen (MJB) werd 8e, op polshoog, met 2.90m. Job Visscher (JJA) werd 15e op de 400m in 54,89s.

Meerkamp

Bij de Nationale CD Meerkamp in Zoetermeer, het officieuze NK voor CD-junioren, is Georgina Blaine 4e geworden bij de D-juniores, dankzij tweede plaatsen op de 60m horden en op kogelstoten en PR's op drie onderdelen.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief