Zilvermeeuwtjes zwemmen in thuisbad.
Zilvermeeuwtjes zwemmen in thuisbad. Foto: Margon den Ouden

Miniorenwedstrijd voor en door de Zilvermeeuw

Sport en vereniging

WOENSDRECHT - In navolging van hun oudere zwemvrienden stonden op 27 september de jongste wedstrijdzwemmers voor het eerst weer op het startblok.

Deze 1e ronde uit het miniorencircuit werd georganiseerd door zwemvereniging de Zilvermeeuw in LACO zwembad Hoogerheide. Zij ontvingen zwemmertjes van Z&PC DIO, AquaDream, SBC2000 en Hieronymus zodat er zo’n 50 jonge zwemmertjes de strijd met elkaar aangingen in het water.

Helaas door de corona veiligheidsvoorschriften nog steeds zonder publiek, maar er was voor liefhebbers een livestream en livetiming beschikbaar, zodat alles toch een beetje gevolgd kon worden vanuit de horeca of thuis.

In de zwemzaal liep de temperatuur inmiddels hoog op, de ene na de andere serie werd gezwommen en in een mooi tempo vorderde de wedstrijd ondanks de coronaregels. Na 2 uur kon de stand opgemaakt worden voor de medaillespiegel, want die horen er natuurlijk toch bij.

Voor de Zilvermeeuwzwemmertjes waren er 8 ereplaatsen: 2 gouden, 3 zilveren en 3 bronzen medailles. Bovendien werden 10 persoonlijke tijden verbeterd en nog 2 nieuwe tijden weggezet.

Ook volgende week is er weer een wedstrijd voor de startvergunninghouders. Deze keer de 1e ronde in de Nationale competitie. Ruim 20 Zilvermeeuwzwemmers verschijnen aan de start, wederom in LACO Hoogerheide omdat ook de organisatie van deze wedstrijd in handen is van de Zilvermeeuw. Bezoekende verenigingen zijn de Krabben en ZDF.

Info: www.zvdezilvermeeuw.nl of via zwem@zvdezilvermeeuw.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief