Tentoonstelling 'Pareltjes in Mechelse kant'.
Tentoonstelling 'Pareltjes in Mechelse kant'. Foto: G. van Rooij

Tentoonstelling in Wilhelmietenmuseum Huijbergen

Sport en vereniging

HUIJBERGEN - Het Wilhelmietenmuseum in Huijbergen hoopt de deuren in de loop van februari weer te openen. Omdat we dit jaar zouden beginnen met een tussententoonstelling, “Pareltjes in Mechelse kant”, en vervolgens vanaf april t/m september, de tentoonstelling “Goddelijk mooi”, is er het volgende besloten.

De tentoonstelling “Goddelijk mooi” met bijbehorende Fototentoonstelling, waarbij iedereen kon inschrijven, wordt nu verplaatst naar 2022. Aanmelden voor de fototentoonstelling kan nu een heel jaar door. Voor informatie verwijzen we u graag door naar onze site: www.Wilhelmietenmuseum.nl


De tentoonstelling “Pareltjes in Mechelse kant”, loopt zodra het museum weer open gaat, door t/m september dit jaar. Het Wilhelmietenmuseum is ingericht met Mechelse kant gemaakt door cursisten van verschillende kantscholen. Er aan toegevoegd kant uit de 18e en 19e eeuw uit privé collecties. Nooit eerder werden de Mechelse kanten van verschillende kantscholen samengevoegd tot één tentoonstelling.

Tevens is het gelijknamige boek, pareltjes in Mechelse kant te koop in het museum of te bestellen via info@m-muller.nl. In één van de zalen van het museum is er een kantlijn te zien, een verkoop van oude kantboeken en kant materialen zoals garens, antieke prikkingen, klosjes, kantkussens en nog veel meer. Er is vast iets voor u bij! De opbrengst van deze verkoop is voor het Wilhelmietenmuseum. We zijn er van overtuigd, “Pareltjes in Mechelse kant” is een unieke kanttentoonstelling. Zeer de moeite waard.

Wij houden u op onze site op de hoogte wanneer we open gaan, en op welke tijden.
Zodra we weer open zijn, kunt u het museum ook bezoeken op afspraak.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief