Prins Zjim I en Nar Luukske bij de Bronzen Os, met mondkapje.
Prins Zjim I en Nar Luukske bij de Bronzen Os, met mondkapje. Foto: Patricia Vollebregt

Programma carnaval 2021 in Ostrecht

Sport en vereniging

OSSENDRECHT - Ondanks alle beperkingen, gaan d’Ossekoppe er voor de volle 111% voor om het carnavalsgevoel zoveel mogelijk over te brengen tijdens de carnavalsdagen in 2021. Ze hebben een mooi alternatief programma in elkaar weten te draaien. Veel activiteiten zullen digitaal of buiten te beleven zijn.



Zaterdag 13 februari
Om 14:11 uur wordt de sleuteloverdracht digitaal uitgezonden via de Facebookpagina Carnavalsstichting d’Ossekoppe Ostrecht of YouTube kanaal Carnavalsstichting d’Ossekoppe. Op een veilige manier wordt voor de 61e keer de gemeentesleutel overhandigd. Daarbij wordt de macht over Ostrecht overgedragen aan Prins Zjim I.

’s Avonds volgt voor alle volwassenen de Digitale Plechtige Zitting. Vanuit je eigen woonkamer de traditionele Ostrechtse Plechtige Zitting. Deze digitale Plechtige Zitting begint om 20:11 uur. Zorg dat je op tijd klaar zit voor je tv of laptop en schakel in via de Facebookpagina Carnavalsstichting d’Ossekoppe Ostrecht of YouTube kanaal Carnavalsstichting d’Ossekoppe.

Zondag 14 februari
De carnavaleske fotozoektocht genaamde “De Ostrechtse Bucketlist-zoektocht”. Vanaf zondagmiddag start de fotozoektocht voor alle Osse, Koeie en Kalfkus. De tocht is te lopen vanaf zondag 14 februari tot en met zondag 21 februari en is circa 3,5 km lang. Je kunt deze met het gezin lopen. Houdt alstublieft de actuele richtlijnen van de overheid en het RIVM hierbij in acht!

Prins Zjim I en Nar Luukske hadden al een bucketlist gemaakt, vol met fotomomenten die ze ook tijdens carnaval 2021 hadden willen beleven. Helaas is deze in stukken gescheurd en verloren gegaan.

Prins Zjim I en Nar Luukske kunnen jullie hulp goed gebruiken om de foto’s terug te vinden. Jullie kunnen helpen door op zoek te gaan naar de foto’s. Bij elke foto hoort een letter. Daarnaast zijn er onderweg op verschillende locaties QR-codes te vinden. Een deelnameformulier kan je downloaden via de Facebookpagina Carnavalsstichting d’Ossekoppe Ostrecht of meenemen bij één van de schildjes verkooppunten (Ron Tak, COOP, Zoete Rijk). Mocht je niet in de gelegenheid zijn om een formulier te kunnen downloaden, stuur dan een e-mail naar ossekoppe@hotmail.com.

D’Ossekoppe hopen tijdens de carnavalsdagen zoveel mogelijk verklede mensen over het dorp te zien lopen tijdens deze wandeltocht.

Maandag 15 februari
Maak een leuke carnavaleske foto of video en stuur die vervolgens naar d’Ossekoppe via de Facebookpagina of ons e-mailadres ossekoppe@hotmail.com. Uit alle inzendingen zullen Prins Zjim I en Nar Luukske de winnaars kiezen.

Van alle inzendingen wordt een leuke compilatie gemaakt, die op carnavalsmaandag zal worden uitgezonden via de Facebookpagina Carnavalsstichting d’Ossekoppe Ostrecht. Dus duik die grote emmers met verkleedspullen in en kom zo feestelijk en carnavalesk mogelijk voor de dag!

Dinsdag 16 februari
Om 21:11 uur wordt het verbranden van de Os en teruggave van de gemeentesleutel door Prins Zjim I digitaal uitgezonden via de Facebookpagina en het YouTube kanaal. Op een veilige manier wordt de sleutel teruggegeven.

Oproep
Om Ossendrecht een extra vrolijk tintje te geven, worden alle bewoners van het dorp gevraagd de voorgevel van hun woning feestelijk te versieren!

Willen jullie het thuiscarnaval met ons delen? Dan zien we jullie foto of filmpje graag op Facebook terug. Gebruik daarvoor de hashtag #carnavalostrecht.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief