Foto: Instagram Mathieu van der Poel

Van der Poel reageert op haters: 'Classy'

  Sport

HOOGERHEIDE/BOGENSE - Mathieu van der Poel heeft zondag met overmacht het WK veldrijden in Bogense gewonnen. Maar daar waren niet alle Belgische fans even blij mee. Op zijn Instagram-pagina reageert de 24-jarige veldrijder gevat bij een foto van een 'fan' die een middelvinger naar hem opsteekt: 'Classy'


Er stonden zondag veel Belgische fans langs het parcours in Bogense. Niet verwonderlijk, met onder andere de Belgische Wout van Aert en Toon Aerts aan de start. Maar ook sportief juichen voor Mathieu van der Poel, zat er voor een aantal fans niet in. Vader Adrie wond zich al op over biergooiers tijdens de eerste rondes, en ook Mathieu zelf reageerde op zijn Instagram pagina op een 'fan' die een middelvinger naar hem op stak. 

Wedstrijd

Mathieu van der Poel schreef zondag na drie mislukte WK's eindelijk weer een wereldkampioenschap op zijn naam. Na een paar rondes kwam hij los van de groep en kon hij man tegen man strijden tegen Wout van Aert. Halverwege de twaalf rondes lukte het 'MVP' om ook Van Aert te lossen en solo naar de finish te rijden. Van Aert kreeg nog concurrentie van Toon Aerts, die op indrukwekkende wijze terugkwam en Van Aert passeerde. Maar enkele bochten voor het einde van de wedstrijd gleed Aerts onderuit, waardoor hij uiteindelijk toch genoegen moest nemen met brons. 

Mathieu van der Poel veroverde in 2015 voor het laatst de regenboogtrui. Daarna greep hij er drie keer naast, ondanks dat hij in het seizoen bijna alle wedstrijden won. In 2016 en 2017 was het materiaalpech waardoor Van der Poel naast de regenboogtrui greep. En in 2018 in het Limburgse Valkenburg werd de zoon van Adrie van der Poel op waarde geklopt. Alle drie de keren was het Wout van Aert die er met de wereldtitel vandoor ging.
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715834265&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/woensdrecht&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief