Foto: Eugène de Kok

Woensdrecht hoopt op stortvloed aan side-events tijdens Vuelta

  Sport

HOOGERHEIDE - Rondom de doorkomst van de Vuelta volgend jaar moet er van alles zijn te doen in de gemeente Woensdrecht.


De gemeente en Brabant Sport roepen mensen met ideeën op deze in te leveren in de ideeënbox La Vuelta Hollanda. De box staat sinds dinsdagmorgen in de hal van het gemeentehuis in Hoogerheide.

Dernyrace

Niels van Elzakker leverde als eerste een aanvraag in. Hij hoopt op een feestje op zaterdag 15 en zondag 16 augustus met een wielerronde, dikkebandenraces, een dernyrace met prominente coureurs uit de omgeving en muziek. “Ook willen we een eerbetoon brengen aan Jan Janssen, de eerste Nederlandse winnaar van de Vuelta, met roots in onze gemeente”, zei hij.

Spandoek

Van Elzakker hoopt dat er een megaspandoek komt voor Janssen dat duidelijk is te zien tijdens het liveverslag van de koers. Wethouder Hans de Waal van de gemeente Woensdrecht vond het een mooi idee, maar hoopt dat er meer binnenkomen. “Ook wij zullen welwillend naar alle ideeën kijken”, zei hij. “Een doorkomst als deze is een feestje waard.”

App

De gemeente heeft geld beschikbaar voor leuke ideeën, maar het leeuwendeel van het geld komt van de landelijke organisatie. Namens de organisatoren, waarin onder meer de gemeente en provincie Utrecht en de provincie Noord-Brabant zitten, is er zo’n twee ton beschikbaar voor side-events in Noord-Brabant. Wie ideeën heeft kan deze tot en met 31 oktober inleveren in de box of via de app. In december krijgen mensen te horen of hun aanvraag wordt toegekend.

Om mensen te stimuleren met ideeën te komen, wordt op verschillende plekken de kreet #VamosBrabant aangebracht in het straatbeeld.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES