Afbeelding
Foto: Jeroen Mol

Populair Huijbergen gastheer van finale topcompetitie

Door: Eugene de Kok Sport

HUIJBERGEN - Net twee weken na de succesvolle mountainbiketocht moet het Wielercomité Huijbergen weer alle zeilen bijzetten. Zondag staat de finale van de topcompetitie veldrijden op het programma.

De populaire ATB-tocht van Wielercomité Huijbergen vond traditiegetrouw op de eerste zondag van het jaar plaats. Dit keer reden er maar liefst 1700 mensen mee, nog meer dan vorig jaar. “Het is een gunstige datum, het was gelukkig goed weer en deelnemers vinden het leuk om over het parcours van het Nederlands kampioenschap veldrijden te rijden. Vooral Belgen vinden dat fantastisch””, zegt secretaris John van Wezel van het comité.

Gastheer

Zondag is Huijbergen gastheer van de finale van de KNWU topcompetitie veldrijden. Het is de apotheose van een reeks wedstrijden voor de elite en beloften en subtoppers uit Europa. De wielerbond wilde de finale graag in Huijbergen organiseren, zo bleek tijdens de evaluatie van het NK Veldrijden van vorig jaar. “Ze waren erg tevreden over het kampioenschap en vroegen of we dit jaar de finale wilden oppakken.”

Van Wezel en zijn medebestuursleden zegden toe. “We merken dat we een naam hebben, maar kijken wel goed of de risico’s niet te groot zijn voor ons. We zetten immers een tent neer voor publiek en een voor zo’n 250 gasten. Dat brengt de nodige kosten met zich mee.”

Bezoekers

Waar er vorig jaar zeker 10.000 liefhebbers naar Huijbergen kwamen, rekent Van Wezel nu op tussen de 1500 en 2000 mensen. Om het voor omwonenden aantrekkelijk te maken is er een koppelkoers met regionale renners. Het programma begint zondag om 11.00 uur met een wedstrijd voor de masters. Daarna volgen de nieuwelingen, junioren, elite vrouwen, nieuwelingen meisjes en de koppelkoers, die om 14.00 uur vertrekt. De eliterenners en beloften gaan om 15.30 uur van start.

Haalbaar

Het wielercomité in Huijbergen wil elk jaar een grote wedstrijd organiseren. “Het liefste internationaal, als het financieel haalbaar is”, aldus Van Wezel. Huijbergen stelt zich sowieso opnieuw kandidaat voor de organisatie van het NK in 2022.

Meer informatie over de wedstrijden van zondag is te vinden op www.wchuijbergen.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief