Derde editie 'Uniek sporten, fietsen met je idool' op vrijdag 12 juni
Foto: Eugène de Kok

Derde editie 'Uniek sporten, fietsen met je idool' op vrijdag 12 juni

  Sport

HOOGERHEIDE - Stichting GP Adrie van der Poel organiseert vrijdag 12 juni voor de derde keer het evenement ‘Uniek Sporten, fietsen met je idool’.


Het is een wielerevenement voor mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking.

De eerste twee afleveringen op het training- en opleidingscentrum van het wielercollege in Ossendrecht verliepen succesvol. Vorig jaar deden ongeveer 200 mensen mee. Dit keer mikt de organisatie op 250 deelnemers.

Clinics

‘Uniek Sporten, fietsen met je idool’ duurt van 12.00 uur tot 17.00 uur. Er zijn clinics op de racefiets, mountainbikes, spiningfietsen, ATB-steps, tandems en er staat een rollenbank. Ook zijn er demonstraties met onder meer een handbike. Na afloop is er een leuk feestje met een dj en een heuse wielermaaltijd. Net als voorgaande jaren verlenen bekende renners hun medewerking.

Wielershirt

Wie mee wil doen kan zich voor 10 april inschrijven via de website www.gpadrievanderpoel.nl. Deelnemers krijgen een gezellige, sportieve middag voorgeschoteld en aan het einde ligt er een wielershirt klaar voor iedereen. Je hoeft niet per se een racefiets te hebben. Voor degenen die dat aangeven staat een fiets klaar.

Helpen

Stichting GP Adrie van der Poel organiseert al meer dan twintig jaar de internationale crosswedstrijd in Hoogerheide, maar helpt ook bij andere evenementen zoals ‘Uniek Sporten, fietsen met je idool’ en het wielerweekend in Calfven. De stichting werkt voor ‘Uniek Sporten’ met het Zuidwesthoek College, Stichting Zin en wielervereniging Zuidwesthoek.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief