Afbeelding
Foto: Jeroen van Opstal

Mathieu van der Poel gaat door met mountainbiken

Door: Eugene de Kok Sport

HOOGERHEIDE - Mathieu van der Poel stopt niet met mountainbiken nu de Olympische Spelen in Tokio met een jaar zijn uitgesteld.

Dat zegt hij op de website van zijn ploeg Alpecin-Felix. “Het is een erg jammerlijke, maar begrijpelijke beslissing. De gezondheid gaat voor. Anderzijds blijf ik toch met een rotgevoel achter.”

Van der Poel zegt dat zijn ‘vierjarenplan’ om goud op de Olympische Spelen te halen in het water is gevallen. “Het is mentaal niet gemakkelijk als je daar al vier jaar mee bezig bent, maar dat is voor iedereen wel het geval. Ik blijf voorlopig bezig, maar een echt plan maken lukt uiteraard niet, al zijn er wel enkele pistes.”

Wereldkampioenschap 

Van der Poel hoopt dat het wereldkampioenschap mountainbiken in het Duitse Albstadt eind juni nog wel doorgaat. “Wat de Olympische Spelen in 2021 betreft? Het is moeilijk om vooruit te blikken, het is in de eerste plaats afwachten wanneer ze de spelen zullen laten doorgaan. Ik hoop op dezelfde periode, zodat ik eerst de klassieke campagne kan afwerken, zoals dat nu ook gepland was.”

Hij noemt als enig nadeel dat hij dan misschien moet kiezen tussen Tokio en een grote ronde, zoals de Tour de France. “Maar dat ik voorlopig blijf mountainbiken, is wel zeker. De rest zien we later wel.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief