Afbeelding
Foto: G. van Rooij

16e Pannenkoekentocht een succes

Door: Anja Dockx Sport en vereniging

HUIJBERGEN - Afgelopen weekend heeft Huijbergen een record aantal wandelaars mogen begroeten op de 16e Pannenkoekentocht van de Wandelende Tak van Vivoo.

Het weer beloofde al mooi te worden, weliswaar geen zon, maar perfect droog wandelweer. Dit gaf als resultaat dat er op zaterdag 927 wandelaars op pad waren in en rond Huijbergen. Al vroeg stond men in de startblokken om direct om 09.00 uur te kunnen vertrekken. De gehele dag vertrokken er wandelaars op de 7, 14, 21 en 28 km.
Wandelaars waren zeer te spreken over de mooie routes. "Elk jaar is het weer een verrassing waar we gaan lopen", sprak een wandelaar die nog geen enkele keer de Pannenkoekentocht heeft overgeslagen. "Keer op keer kom ik weer op stukken waar ik nog nooit heb gewandeld, terwijl ik hier woon. Geweldig".
De Wandelende Tak van Vivoo kan ook elk jaar weer rekenen op vele vrijwilligers. Zowel op vrijdag, als de routes uitgepijld moeten worden, als op de zaterdag wanneer het alle hens aan dek is op startlocatie Camping de Meet en er ook vrijwilligers op route zijn. Dit jaar hadden ze ook voor muzikale ondersteuning gezorgd. Koor Toontje hoger, Toontje lager heeft in de middag voor een vrolijke noot gezorgd. Menig persoon heeft meegezongen met de gezellige nummers. Al met al kan er teruggekeken worden op een zeer geslaagde dag. Het bestuur bedankt ook iedereen die daar zijn steentje aan bijgedragen heeft. Volgend jaar vindt de Pannnenkoekntocht plaats op zaterdag 19 januari 2019.[l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief