Afbeelding
Foto: Jeffry van Dijke

Prinsebal in Ostrecht

Door: Anja Dockx Sport en vereniging

OSSENDRECHT - Op 11 november 2017 hebben heel wat carnavalsvierders in eetcafé Boulevard de installatie van Prins Kees I en Nar Luukske meegemaakt, die in 2018 aan het roer van de Ostrechtse carnaval staan. Tijdens 11-11 maakte Prins Kees I bekend dat dit zijn laatste jaar als prins zal zijn. Op 11-11 hebben de carnavalsvierders ook kennis gemaakt met het nieuwe motto 'We gwooie ut roer om'.

De 11/11 viering was een mooie start van het carnavalsseizoen, maar het carnavalsfeest breekt vanaf zaterdag 20 januari pas echt los met het Prinsebal, waar alle Osse en Koeie van Ostrecht het achtenvijftigste carnavalsseizoen van Ostrecht zullen openen. Op die dag verwelkomt de carnavalsstichting graag alle carnavalsliefhebbers vanaf 20.00 uur in de Harmoniezaal te Ossendrecht. Prins Kees I en Nar Luukske zullen dan het nieuwe carnavalslied aan alle carnavalsvierders van Ostrecht voorstellen en ook het carnavalsmotto zal dan zeker aan bod komen. Vanaf die dag is ook de carnavalsvlag te koop in verschillende winkels van Ossendrecht en wordt er gestart met de verkoop van het nieuwe schildje.

Bezoek buitencafés
Op zondagmiddag 21 januari bezoekt de stichting de buitencafés van Ostrecht voor een afzakkertje. Om 13. 00 uur verzamelen we in feestzaal De Jonckvrouw. Vervolgens bezoeken we rond 14.30 uur café Het Calfven. We sluiten af in kantine de Eige Loop op het sportpark van ODIO waar we na de wedstrijd ODIO-METO, rond 16.15 uur, zullen aankomen. Uiteraard zijn alle Ostrechtse carnavalsvierders van harte welkom om samen met d’Ossekoppe deze horecagelegenheden te bezoeken.

Receptie Prins Kees I
Kees Soffers neemt na 11 jaar afscheid als prins van Ostrecht. Graag willen wij dit bijzondere jubileum vieren en hem bedanken voor alle jaren waarin hij zich heeft ingezet als prins voor de Ostrechtse carnaval. Op vrijdag 26 januari is er een receptie om Prins Kees I te feliciteren. Deze receptie vindt plaats in eetcafé Boulevard te Ossendrecht, vanaf 20:00 uur tot en met 22:00 uur, en is voor iedereen toegankelijk. De carnavalsstichting verheugt zich op uw komst.[l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief