Afbeelding
Foto: Archief de Bode

22-jarige man rijdt tegen lantaarnpaal en verkeersbord aan

Door: Amber Kuijs 112 Meldingen,112 Nieuws

RIJSBERGEN - Een 22-jarige uit Rijsbergen is zondag 9 december aangehouden. Dit vanwege het verlaten van een plaats van ongeval. Bij Effen verloor hij de macht over het stuur van zijn auto en reed tegen een lantaarnpaal en verkeersbord. Hij liet zijn auto nabij de rotonde achter met een beschadigd wiel en liep naar een vriend die in de omgeving woont. 

Hij werd opgespoord via het kenteken van het voertuig en door een bezoek aan zijn ouders. Hij werd toen aangehouden. De man bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij blies 290 ug/l, 220 is de toegestane hoeveelheid. 

De automobilist vertelde tijdens zijn verhoord dat hij op de rotonde een sperdifferentieel wilde uitproberen. Hij had deze onlangs onder zijn auto gebouwd. Hij was gaan spinnen, verloor de macht over het stuur en botste tegen een lantaarnpaal en verkeersbord. 

Hij had vier of vijf biertjes gedronken. Na de aanrijding is hij naar een vriend gelopen. De jonge automobilist wist niet dat het strafbaar was om de plaats van een ongeval te verlaten. Hij kreeg een rijverbod van vier uur. Hij krijgt een proces-verbaal voor het verlaten van een plaats van ongeval en het rijden onder invloed. De dagvaarding wordt naar hem toe gestuurd. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief