Een van de schuifdeuren waardoor de inbrekers binnen probeerden te komen.
Een van de schuifdeuren waardoor de inbrekers binnen probeerden te komen. Foto: Kim van Es

Cafetaria Bon Appetit doelwit van inbraak

Door: Guus Arnouts 112 Meldingen,Algemeen

RIJSBERGEN - Vanochtend rond vijf uur is er ingebroken in Cafetaria Bon Appetit aan het Kennedyplein. De eigenaars zijn nog altijd ontzet na het incident. "Op wat kleingeld na hebben ze niets meegenomen, maar de deuren en kassa's zijn ontvreemd. Er is meer schade aan het pand dan dat er meegenomen is, maar ze hebben toch binnen gestaan. Ze zitten gewoon in je huis", aldus eigenaar Kim van Es.

Volgens haar hebben de dieven lange tijd geprobeerd om via een zijraampje naar binnen te komen. Maar dat lukte niet. "Toen zijn ze bezig geweest om via de nooddeur binnen te komen, dat lukte wel." Lang hoefden de inbrekers er niet te zijn. "Op camerabeelden is te zien dat ze maar enkele minuten binnen waren, het duurde voor hen langer om binnen te komen", zegt Van Es. En dat is toch wrang. Toen de inbrekers binnenstonden ging het alarm af, wat Van Es en haar partner wakker maakte. 

Politie
De politie was vrij snel ter plekke, gaat Van Es verder. Ook de gestolen kassalades werden door een passant teruggevonden. "De politie onderzoekt de zaak nu, gelukkig is alles op beeld vastgelegd." Zelf had Van Es niet het idee dat er langer geaasd zou worden op een inbraak bij de cafetaria. "We hebben het de afgelopen tijd zo druk gehad dat we eigenlijk niets geks zagen of verdachte situaties hebben gezien." Ondanks de inbraak maandagochtend is de cafetaria 's middags gewoon opengegaan. 

Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief