Logo internetbode.nl/zundert

Eigen single voor Zundertse muziekfanaat Winny Kas

  112 Meldingen

ZUNDERT - Zijn vrienden hadden het nauwelijks geheim kunnen houden, maar ruim een half jaar nadat Winny Kas vijftig werd, kreeg hij een single cadeau. Een muzikale ode aan de vriendschap en de notoire rocker. Op 25 maart wordt de single ‘officieel’ gelanceerd in stamkroeg de Kèrel.

Tussen de podiumkisten en muziekboxen in café de Kèrel aan de Molenstraat schuiven enkele bandleden naast Winny Kas aan de bar. Het clubje kent elkaar van de vele festivals en het uitgaansleven, maar vooral ook van het bandjescircuit in Zundert. Pure muziekliefhebbers met Ramones-fanaat Winny in het midden. “We wilden eens groot uitpakken voor zijn verjaardag”, vertelt gitarist Dennis van Nispen. “Een hapje eten of een boek, tja dat kan altijd nog. Samen Patrick de Labie en anderen ontstond het idee om single op te nemen. Dat zou gaaf zijn, zeg! Uiteraard met nummers die helemaal bij Winny horen.”

Gelegenheidsformatie Daarvoor hield de vriendengroep hem tijdens bezoeken aan de Kèrel nauwlettend in de gaten. “Op welke nummers reageerde Winny? Wanneer stond ‘ie te headbangen aan de bar?”, blikt Van Nispen terug. “ Vervolgens hebben we een lijstje gemaakt met acht typische Winny-nummers. Toen hij vijftig werd in juni vorig jaar hebben we hem dat lijstje cadeau gedaan, met als verrassing dat hij er vier mocht vertolken op zijn eigen single.” De vriendengroep dook toen de studio in van Patrick de Labie. Met onder andere Kas zelf achter de microfoon, Alex van Overveld op drums en Van Nispen op gitaar vormden ze de gelegenheidsformatie ‘Winny en de Kaskrakers’, maar tijdens de opnamen waren eigenlijk alle vrienden uit de kroeg present. “Ik had nog nooit eerder serieus gezongen voor een opname, dus dat was wel even spannend”, voegt Kas daar lachend aan toe.

Ode Hij vertelt verder: “Vier nummers van mijn muzikale helden staan op de plaat: ‘Never be Clever’ van Herman Brood, ‘Devil in Disguise’ van Elvis natuurlijk, maar ook ‘If The Kerels Are United’. Een knipoog naar het punk rocknummer van Sham 69.” De plaat is vooral een ode aan de mooie vriendschap die de afgelopen jaren ontstaan is. Dat de single bovendien op 25 maart gelanceerd wordt is dan ook geen toeval. “Het is de overlijdensdag van onze goede vriend Aart-Jan Borias. In wezen dus ook een kleine ode aan hem, de creatieve creator en topfiguur die zeker meegewerkt zou hebben aan dit project”, vertelt Kas terwijl hij van zijn donkerbruine biertje nipt.

Exclusief “Het is knap dat ze mijn muzieksmaak in een paar nummers hebben weten te vangen”, gaat Kas verder. Dat bleek in eerste instantie dan ook geen gemakkelijke opgave te zijn voor het verrassingscomité, weet een lachende Van Nispen. “Winny houdt echt van allerlei muziek van de jaren zestig tot aan het laatste decennium van de twintigste eeuw”, vertelt hij. “Alhoewel de Ramones zijn favoriete band zijn, leek het ons minder leuk om een plaats met alleen nummers van die band uit te brengen. Bovendien hoorden we dat een bevriende band van ons zoiets ook al van plan was.” Of de band serieuzere plannen heeft is nog toekomstmuziek. “We willen het graag exclusief houden, net als de plaat. Daar worden maar 200 exemplaren van geperst uiteindelijk”, aldus Kas. FOTO GUUS ARNOUTS<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1432896290935-0&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FotoseriesDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief