De Koninklijke Marechaussee hield de mannen aan.
De Koninklijke Marechaussee hield de mannen aan. (Foto: Koninklijke Marechaussee)

Duo bij controle Hazeldonk betrapt met 30.000 euro onder kleding

  112 Meldingen

HAZELDONK - De Koninklijke Marechaussee heeft donderdagmiddag een productieve controle Mobiel Toezicht en Veiligheid gehad bij de grensovergang Hazeldonk. Een 27-jarige man uit Guinee en een 19-jarige Fransman zijn aangehouden omdat zij worden verdacht van witwassen. Daarnaast kregen nog drie mannen een terugkeerbesluit en een man een rijverbod en een proces verbaal. 


De Marechaussee controleerde tussen 15.00 en 20.30 uur bij grensovergang Hazeldonk diverse voertuigen en de inzittenden van zeven internationale bussen. Bij de controle van een Frans voertuig vroeg de Marechaussee om de identiteitsbewijzen van de inzittenden. Hierbij viel op dat deze zich verdacht gedroegen. Na onderzoek bleek dat de mannen bijna 30.000 euro hadden verstopt onder hun kleding. Over de herkomst van het geld konden ze geen aannemelijke verklaring geven. Beide verdachten zitten vast. Het onderzoek naar de zaak loopt. 

In een personenauto met Roemeens kenteken zaten twee 23-jarige Albanese mannen. Zij bleken illegaal in het Schengengebied te verblijven. Beide mannen kregen een terugkeerbesluit en inreisverbod. Een 21-jarige Algerijn beschikte niet over de juiste papieren. Daarom ontving hij eveneens een terugkeerbesluit. 

Een 22-jarige Belg is aangehouden voor het rijden onder invloed van drugs. Hij kreeg na een speekseltest een rijverbod van 24 uur. Daarnaast is er een proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Een andere 22-jarige man werd betrapt op het rijden zonder rijbewijs. Het voertuig op naam van een leasemaatschappij is beslag genomen. 

Daarnaast hield de Marechaussee twee personen aan die gesignaleerd stonden voor DNA afname. Ook werden er meerdere boetes geïnd. Een pepperspray en een honkbalknuppel werden in beslag genomen. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>