Er is een flinke rookpluim te zien.
Er is een flinke rookpluim te zien. (Foto: Tom van der Put)

Brand uitgebroken in woondeel van boerderij in buitengebied Achtmaal

  112 Meldingen

ACHTMAAL - In het woondeel van een boerderij in het buitengebied van Achtmaal woedt zaterdagmiddag een brand. Dat meldt Veiligheidsregio Zeeland - West-Brabant. De brandweer is ter plaatse. 


In het buitengebied van Achtmaal is vanmiddag in het woongedeelte van een boerderij een brand uitgebroken. Er is een dikke zwarte rookpluim te zien. Omdat de wind ‘gunstig’ lag, worden de achterliggende schuren niet bedreigd. De brandweer is met meerdere voertuigen uit Roosendaal, Zundert, Rijsbergen en Rucphen ter plaatse, omdat de waterwinning in het buitengebied altijd een extra uitdaging is. 

Om 16.15 uur kon de brandweer het sein Brand Meester geven. De brandweer is nog wel aan het nablussen, waarbij ze geassisteerd worden door de brandweer Wuustwezel, die met een watertankwagen ter plaatse gekomen is. Het woondeel van de boerderij heeft aanzienlijke schade opgelopen bij de brand. Stichting Salvage is daarom ingeschakeld. Het is nog onduidelijk waardoor de brand ontstaan is. De politie raadt aan ramen en deuren gesloten te houden. 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief