Afbeelding

Koningsdag Achtmaal

Algemeen

ACHTMAAL - Woensdag 27 april willen we er weer een superleuke koningsdag van maken in Achtmaal. Stichting "8x gaat voor oranje" is er weer klaar voor om dit grote feest met iedereen te vieren. Rondom het Gouwe pleintje zal er weer van alles te doen zijn.

We beginnen deze dag met de opening door Burgemeester en Wethouders. Vanaf 10.45 uur gaan we verzamelen met de mooi versierde fietsen. De versierde fietsoptocht rijdt door de straten van Achtmaal. Ondertussen kunnen we genieten van muziek gespeeld door fanfare St. Martinus. Wanneer de fietsers terugkomen bij het gouwe pleintje krijgt elke deelnemer een medaille. De mooist versierde fietsen worden uitgezocht en verdienen nog een extra prijs. Klein en groot vallen in de prijzen.

Aansluitend starten we met de spelletjesmarkt. De spelletjeskaarten zijn na de versierde fietsoptocht verkrijgbaar in de Oranjekraam. Er zijn dit jaar weer allerlei spelletjes te spelen. Ook kun je een mooie glittertattoo laten zetten, een rondje meerijden met de huifkar, of een ballon laten vouwen. Voor drinken en een broodje worst voor de kinderen wordt gezorgd en bij inlevering van een volle spaarkaart krijgen alle kinderen een goed gevulde snoepzak. Rond de klok van twaalf uur kunnen we genieten van optredens van Triple S. De gehele dag is er een kleutertuin met zand en een speciaal luchtkussen. Voor de groteren is er een rodeo leeuw. Verder is er voor iedereen een gezellig terras met muziek van Cartoon.

Rond de klok van 13.30 uur willen we de spelletjesmarkt afsluiten om langzaam te gaan beginnen met "8X Got Talent". Hier kunnen de kinderen en ook dit jaar de volwassenen hun talent laten zien. Er wordt geplaybackt, live gezongen, gedanst, moppen vertellen, noem het maar op. Er zijn alweer heel wat aanmeldingen dus dat belooft wat. Alle deelnemers mogen plaats nemen in de speciale VIP-room. Hier worden ze lekker verwend met drinken en allerlei lekkers. Aan het einde na het jury overleg worden de de winnaars bekend gemaakt en krijgen alle deelnemers een aandenken. Ook hebben we dit jaar weer de aanmoedigingsprijs (soort extra prijs). Na de prijsuitreiking is er nog een gezellige kinderdisco.

We sluiten de dag af rond 17.30 uur met een ballonoplating. Dit alles mag je natuurlijk niet missen! Kom ook en doe mee en laat dit wederom een mooie dag worden. Kleed je leuk in het oranje of rood wit blauw. Allemaal leuk! We gaan er weer een feestje van maken!

Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers voor deze dag dus wil je ons graag komen helpen of wil je kind(eren) graag meedoen met the 8x factor meld je aan op 8xgaatvoororanje@gmail.com



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief