Van links naar rechts: Tessa Verschuuren, Mirte Willemsen, Lotte Bastiaenen, Lauren Gommers
Van links naar rechts: Tessa Verschuuren, Mirte Willemsen, Lotte Bastiaenen, Lauren Gommers

Goede start voor Olympia Wernhout

Door: Sandra Broosus algemeen

WERNHOUT - In het weekend van 16 en 17 december werden de eerste plaatsingswedstrijden gehouden in Zierikzee.

Op zaterdag 16 december waren de pupillen 1 D2 als eerste aan de beurt. Zij startten op vloer, waar zij met veel overtuiging hun oefening toonden. Natalia Lalev deed dit uitmuntend en heeft foutloos geturnd. Hiermee heeft zij 14.00 punten gescoord op toestel vloer, waardoor zij de beste vloerturnster was van deze categorie. Op sprong liet Eva Gommers geen punten liggen en pakte de op één na hoogste score van hun categorie (13.475). Door naar brug, waar zij allemaal een net uitgevoerde oefening lieten zien. Balk was het toestel waarin Maudie Lodders uitblonk. Door een zeer nette oefening, zonder vallen en wiebels, kreeg zij een 13.700 voor haar prestatie. Dit was het op één na hoogste punt wat is gegeven door de jury. Voor Elke Roelands was het een spannende wedstrijd, want dit was haar eerste grote wedstrijd in de turnsport. Ondanks de spanningen heeft zij een goede wedstrijd geturnd en is zij weer een ervaring rijker. Het resultaat van deze eerste wedstrijd is dat drie turnsters in de top 10 zitten van Zuid-West Nederland!
Op zondag 17 december waren zowel de jeugd turnsters als de senioren 3de divisie aan de beurt. Lotte Bastiaenen en Mirte Willemsen begonnen op balk, wat altijd een spannend toestel is om op te beginnen. Deze spanningen waren echter niet te zien en zij turnden beide een mooie oefening. Op vloer werd wederom een net afgewerkte oefening uitgevoerd. Sprong was extra spannend voor Mirte, maar zij heeft haar angsten overwonnen en twee nette sprongen gemaakt. Tot slot sloten zij hun wedstrijd goed af door een nette brugoefening te tonen. Deze prestaties hebben geleid tot een 10de en 11de plaats.
Aan de andere kant van de zaal hadden Tessa Verschuuren en Lauren Gommers hun eerste wedstrijd. Zij turnen in de 3de divisie, wat betekent dat zij kunnen doorstromen naar landelijke wedstrijden. Zij begonnen op vloer, het toestel waar zij beide met veel uitstraling hun oefening turnden. Bij sprong ontvingen zij beide een 11.40 en legden hiermee de lat hoog bij de andere turnsters. Vervolgens brug waar Lauren netjes turnde, waardoor zij het gebrek aan eisen kon compenseren en alsnog een mooi punt heeft ontvangen. Tessa had iets meer eisen en turnde netjes, waardoor zij goed in de middenmoot bleef zitten. Tot slot was de balk aan de beurt. Lauren turnde met veel overtuiging haar oefening en liet weinig fouten zien. Hier werd zij voor beloond door de jury en had de vierde beste score op balk. Tessa sloot hier goed bij aan en werd vijfde op dit toestel. De prestaties van alle toestellen bij elkaar leverde Tessa een hele knappe 7de plek op.
De zondag werd afgesloten met de pupillen 2 D2. Zij hebben allemaal een mooie prestatie geleverd en ook wat angsten overwonnen. Hanneke de Bruijn is altijd heel zenuwachtig voor de balk. Dit keer was zij zeker van zichzelf en turnde voor het eerst een balkoefening zonder val! Evy Elst had tijdens de training veel weigeringen bij sprong, maar op de wedstrijd zette zij door. Miek Goorden had haar eerste wedstrijd, waardoor elk toestel spannend was. Deze spanning was helemaal niet te zien bij sprong. Hier haalde zij de hoogste score van de hele categorie! Lotte van Dessel had heel veel zin in de wedstrijd en dit liet zij goed zien aan de jury. Een mooie stabiele wedstrijd heeft geleid tot een 7de plek in het eindklassement! [l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief