De Zundertse HockeyClub

Door: Sandra Broosus algemeen

ZUNDERT - Wedstrijdverslag ZHC MD2. Nadat vorige week de wedstrijden waren afgelast vanwege de sneeuw, kunnen de meiden vandaag eindelijk aan de zaalhockeycompetitie beginnen.Vandaag staan er 2 wedstrijden op het programma, waarvoor we naar Oosterhout gaan.

De 1e wedstrijd is tegen Warande MD5. De wedstrijd kent een moeizame start, kansen genoeg, maar de bal wil niet het doel in. Helaas lukt het Warande om door onze verdediging heen te breken en hun eerste scoringskans gelijk te verzilveren. De meiden schrikken wakker en al vrij snel maakt Maud Boomaars de gelijkmaker en binnen 2 minuten zorgt ze ervoor dat we op een voorsprong komen. Maar Warande weet zich kranig te weren en komen gelijk op 2-2. Na een solo van Sophie Boomaars gaan we met een kleine voorsprong van 3-2 de rust in.De tweede helft zijn de meiden op stoom en na doelpunten van Maud Boomaars (2*) en Sam de Groof (ook 2*) sluiten we onze eerste wedstrijd winnend af.
De 2e wedstrijd is tegen Pelikaan MD5. Ook nu hebben we weer een moeizame start en kijken we na 5 minuten weer tegen een achterstand aan. Dat laat Sam de Groof niet op zich zitten en zij weet na mooi samenspel de stand gelijk te trekken. De meiden hebben nu de smaak te pakken en het ritme komt goed in het spel. Het lukt Maud Boomaars om hierna snel op voorsprong te komen door het 2e doelpunt in de wedstrijd te maken. Waarna Sam de Goof, Lieke Domen en weer Maud Boomaars zorgen dat we met een stand van 1-5 de rust in gaan. De tweede helft krijgt Pelikaan een paar kansen, maar weten deze niet meer te verzilveren. En na de goals van Maud Boomaars (2*), Sophie van den Heuvel en Sam de Groof kunnen we onze 2e overwinning van de dag noteren met een eindstand van 1-9.Een leuke wedstrijddag vandaag, welke we hopelijk de volgende keer nog eens kunnen herhalen.