Foto: Ilse Kustermans
fotoalbum

Wederom succesvolle optocht van de Gouwe Stad

Door: Amber Kuijs algemeen

ACHTMAAL - De optocht van de Gouwe Stad had weer een geweldige opkomst. Vele bouwclub's weten Achtmaal jaarlijks weer te vinden vanuit de eigen gemeente, de omliggende regio en een aanzienlijk aantal deelnemers uit België.

De hoofdprijs, de beste Achtmaalse prijs, is gewonnen door C.V. Alles op ut lest - Zonnedael. Bij de wagens is de eerste prijs gegaan naar C.V. de Goldshitters - KNON. De Lange Schouw - Spellekes wagen zijn tweede geworden. De derde prijs is gegaan naar C.V. d'n draankurgels - Draankurgels. Daarnaast zijn er ook nog prijzen uitgereikt bij de groepen. De eerste prijs is voor  C.V. We konne ut nie laten - Achtmaalseweg op zunne kop. Tweede en derde zijn B.C. Druk Zat - Alles op zunne kop en Wij van buitenaf - Wij zette 8x op z'n kop mee spons en mop geworden. 

Voorafgaand aan de grote optocht werd er een kinderoptocht, die tien inschrijvingen had, gehouden. De hoofdprijs, de beste Achtmaalse prijs bij de kinderoptocht is gewonnen door 'De boerkes van 8x werken aan de weg' door Jan en Stijn Godrie, Bram Tax, Syp Dictus en Jesse Vriends

Verder is 'Mertens grondwerken zet alles op zunne kop' door Bjarne, Rinze en Ferre Tax eerste geworden.  CV de koppigen - wij zetten de kopkes op zun kop op Achtmaal door Suze, Aukje, Isa, Jade, Hebe, Door, Lore, Maud, Maartje en Sjoerd tweede. Derde is geworden CV No Stress - We zetten de Goudpoepers op zunne kop - door Lonne, Meis en Cis Oostvogels en Cas Dictus. 

 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief