Toekomstperspectief BCT aan de A16.
Toekomstperspectief BCT aan de A16. Foto: Business Centre Treeport

Samenwerken diepgeworteld in Zundert

Door: Janny Mathijssen algemeen

ZUNDERT - Op vrijdag 3 maart legde de Provinciale Staten fractie, samen met de lokale afdeling D66 Zundert een bezoek af aan het Business Centre Treeport (BCT). Hier spraken ze met Remco van Dessel (projectleider BCT) en David Bömer (Treeport). Deze laatste omschreef het nieuw te bouwen business centre als “boomkweken nieuwe stijl, in een grensoverschrijdende omgeving”.

Tijdens de presentatie over het aan de A16 te vestigen complex was duidelijk te zien dat er sprake was van een integrale aanpak, waarbij de bedrijven, het landschap maar ook energievoorziening in balans waren. Zo is er ruimte voor drie windturbines maar zullen er ook panden met ‘groene daken’ verschijnen. Op deze manier gaat ook projectleider van Dessel er van uit dat het project toekomstbestendig zal zijn. “We bouwen hier niet aan iets dat slechts een paar jaar mee gaat, maar juist aan iets waar ook onze kinderen de vruchten van kunnen plukken”. Het BCT is een project van de lange adem geweest, samenwerken was dan ook van essentieel belang. Hier is vooral de rol van David Bömer te zien, langzaam maar zeker en met veel vertrouwen heeft hij gebouwd aan de functie van Treeport in Zundert en omgeving.

Internationaal
Het BCT komt voor een gedeelte op Belgisch grondgebied te staan, dit omdat er zo meer mooie cross-overs kunnen ontstaan in een toch al erg internationaal opererende sector.
“Een internationaal samenwerkend, duurzaam en innovatief project waar wij als D66 enthousiast van worden. Wij hebben duidelijk het belang meegekregen van de logistieke aansluiting tussen de lokale ondernemers en het Business Centrum Treeport gehoord." aldus Arend Meijer de landbouwwoordvoerder namens de PS-fractie. “En uiteraard zijn wij er erg trots op dat dit juist in Zundert mogelijk wordt gemaakt” voegde lijsttrekker Leezan van Wijk toe. "Precies daarom zet D66 zich in voor de afronding van de rondweg; zodat het een project is waarmee Zundert zich optimaal kan presenteren." [l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief