Foto: Addo Sprangers

Agent niet vervolgd voor schieten op vluchtende verdachte in Zundert

Door: Mura Kuijpers 112 Meldingen

ZUNDERT - De agent die in juli vorig jaar een verdachte van een beroving in zijn arm schoot in Zundert, wordt niet vervolgd door het Openbaar Ministerie.

Bij de politie was destijds informatie binnengekomen dat een onbekende groepering op dat tijdstip en op die plaats een overval zou plegen. De politie was ter plaatse met een arrestatieteam om deze overval te verijdelen en de verdachten aan te houden.

Na de gewelddadige poging tot beroving werden de overvallers geconfronteerd met het arrestatieteam. De verdachten sloegen op de vlucht in een transportbusje. Twee agenten schoten op achterkant en de banden van het wegrijdende busje. Een andere agent kon de bus benaderen aan de bestuurderszijde, en werd toen geconfronteerd met een op hem gericht vuurwapen vanuit de bus.

De agent loste daarop een schot, waarbij de kogel de arm van de bestuurder raakte. Het voertuig van de mannen werd vervolgens klemgereden en vijf mannen konden worden aangehouden op de Meirseweg. Het wapen van de verdachten bleek later een nepwapen te zijn.

De man wiens arm is geraakt deed aangifte waarna de rijksrecherche het vuurwapengebruik onderzocht. Het OM ziet het onder deze omstandigheden geloste schot als noodweer.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief