Helmuts troeven: vakbekwaamheid en laagdrempeligheid. FOTO ADDO SPRANGERS
Helmuts troeven: vakbekwaamheid en laagdrempeligheid. FOTO ADDO SPRANGERS

Helmut Fietstechniek is van alle markten thuis

Door: Janny Mathijssen Bedrijvig Nieuws

RIJSBERGEN - Rijsbergen heeft er sinds begin juni weer een fietsenmaker bij. Onder de noemer Helmut Fietstechniek heeft Helmut van der Jagt zijn eigen werkplaats aan de Kerkakkerstraat 48 geopend. Daarmee is voor hem een reeds lang levende wens in vervulling gegaan.

DOOR ADDO SPRANGERS

Helmut van der Jagt is een bekend gezicht in het fietswereldje, niet in het minst vanwege zijn grote affiniteit met de mountainbike- en wielersport. "Vroeger heb ik zelf de nodige wedstrijden gereden", vertelt hij. Als voorzitter en bestuurslid van wielervereniging Sporting Oekel, waarvan hij al jaren lid is, houdt Helmut zich ook op organisatorisch vlak bezig met de wielersport. Niet alleen op sportief gebied geniet Helmut de nodige bekendheid. Zo was hij bijna 34 jaar lang in dienst bij de bekende tweewielerspecialist Van Boxel in Galder. "Daar heb ik vele jaren met plezier gewerkt", vertelt de op die periode terugblikkende fietsenmaker. "Toch heb ik altijd de gedachte gehad: 'Ik wil nog een keer voor mezelf beginnen'. Nu heb ik die stap definitief gezet." Met een zaak aan huis dus. Helmut van der Jagt: "Natuurlijk moet mijn zaak nog wat bekendheid krijgen, maar ik heb er alle vertrouwen in dat dit ook zal gebeuren. Ik zit met mijn bedrijf aan een drukke straat. Om de hoek is er een bushalte en is er een fietsenstalling. Er zijn veel voorbijgangers. Mijn zaak trekt genoeg aandacht." Laagdrempeligheid moet straks ook de nodige klanten trekken. Helmut verwacht dat niet alleen te doen middels zijn vakbekwaamheid, ook een kopje koffie en 'een praatje over de wielerkoers' moeten ertoe leiden dat de weg naar Helmut Fietstechniek vertrouwd gaat voelen. Iedereen kan er terecht voor reparatie en onderhoud van zijn of haar fiets. Daarnaast verkoopt Helmut ook fietsonderdelen voor degenen die liever zelf aan hun fiets knutselen.

Helmut Fietstechniek richt zich echter eerst en vooral op reparatie en onderhoud. "Wielerfietsen, mountainbikes, toerfietsen, citybikes en gewone fietsen, ik pak alles aan", aldus Helmut van der Jagt. Ook voor reparatie en onderhoud van sommige typen e-bikes kunnen klanten bij Helmut Fietstechniek terecht. Uitzondering hierop zijn bepaalde merken e-bikes die onder exclusief dealerschap vallen en waarvoor speciale software een vereiste is.

Extra service

Straks een onderhouds- of een winterbeurt voor de fiets? Helmut Fietstechniek is 'the place to be'. Voor eventuele opbouw van racefiets of mountainbike naar wens van de klant heeft Helmut eveneens alle benodigde kennis en materialen in huis. Alle werkzaamheden vinden plaats in de volledig ingerichte werkplaats welke bestaat uit een apart werkgedeelte en uit een kleine shop waar onderdelen kunnen worden aangeschaft. "Ik werk veel met gerenommeerde merken als Shimano, SRAM en het Italiaanse racemerk Campagnolo, en kan aan vrij veel onderdelen komen", meldt Helmut van der Jagt.

Met ruime openingstijden wil Helmut Fietstechniek haar klanten extra service bieden. Zo is de zaak op maandagavond van 18.00 uur tot 20.00 uur speciaal geopend om 'pechgevallen' uit het weekend van dienst te kunnen zijn. Bovendien hoopt hij over een kleine maand ook zijn eigen haal- en brengservice te kunnen introduceren.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief