Afbeelding
Foto: Nico Korsten

Column Eugène de Kok: 'Haal dat jochie van de buis'

Door: Eugene de Kok

Als het niet voor een heel vroege vakantievlucht is, zet ik de wekker liever niet middenin de nacht. De laatste keer dat ik het de moeite waard vond, was voor de 100 meter-finale van Dafne Schippers op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Na haar vijfde plaats ging ik toen enigszins beteuterd terug naar bed.

Ik was bang dat een nachtelijk avontuur van woensdag op donderdag op eenzelfde teleurstelling zou uitlopen, maar het optreden van Glennis Grace in de kwartfinale van America’s got Talent voldeed aan al mijn verwachtingen. In één woord: schitterend!

Excuses, ik lieg een beetje. Ik heb woensdagnacht heerlijk geslapen en ben mijn bed helemaal niet uit geweest. Als ik het de moeite waard had gevonden, had het niet gehoeven. ‘Amerikanen ook smoorverliefd op Glennis Grace’, kopte RTL Boulevard, nadat ze door was naar de halve finale. Uit het ‘ook’ maak ik op dat in ieder geval de mensen bij het kletsprogramma verliefd zijn op de zangeres.

Het verklaart wellicht deels de enorme aandacht voor haar Amerikaanse avontuur. Werkelijk in elke showrubriek, maar ook op elke nieuwssite en in bijna elke krant is ze uitgebreid te volgen.

Het komt licht hysterisch op me over. Ja, het is een talentenjacht in het artiestenmekka, maar zelfs als ze wint is Glennis Grace niet in één klap een wereldster. Of zeggen de namen Bianca Ryan, Paul Zerdin en Landau Eugene Murhpy, drie van de eerdere winnaars, u wel iets? Het mag dus best een tandje minder.

Ik gun het de Amsterdamse overigens van harte, want het is één van de, zo niet de beste zangeres van Nederland. Het talent druipt er vanaf.

Dat kun je van Dave Roelvink niet zeggen. Dat je beroemd kunt worden als zoontje van een middelmatige feestjes- en partijenzanger, die als grootste prestatie heling en het vernederen van een meisje op zijn naam heeft staan, vind ik al bizar. Dat televisiezenders hem de hand boven het hoofd houden als hij stomdronken met 180 kilometer over straat scheurt en zich verzet tegen zijn arrestatie gaat me echt de pet te boven. Geef Glennis Grace alle aandacht die je wilt, maar haal dat jochie alsjeblieft van de buis.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief