De wagen 'Laurel and Hardy' van Buurtschap Wernhout behaalde in Blankenberge een 11e plaats. FOTO SANDRA BROOSUS
De wagen 'Laurel and Hardy' van Buurtschap Wernhout behaalde in Blankenberge een 11e plaats. FOTO SANDRA BROOSUS Foto: Sandra Broosus

Buurtschap Wernhout voor de vierde keer in Blankenberge

Door: Sandra Broosus algemeen

WERNHOUT – Afgelopen weekend heeft Buurtschap Wernhout voor de vierde keer deelgenomen aan het Bloemencorso in Blankenberge. Aldaar gingen zij de strijd aan met diverse Belgische bouwgroepen. Ook gingen zij de concurrentie aan met debutant buurtschap Rijsbergen, die voor de eerste keer mee deed.

Toen in november vorig jaar het thema '@ the Movies' bekend werd gemaakt, was het voor de Wernhoutse bouwers al gauw duidelijk dat ze de wagen 'Laurel & Hardy' gingen maken.

Een enthousiaste groep jonge bouwers trotseerde begin januari van dit jaar de kou en begon in de ijskoude loods aan de Weimerstraat aan de bouw van de wagen. Deze werd in april in een andere leegstaande loods in opslag gezet, waarna deze enkele weken voor het corso in Blankenberge weer te voorschijn werd gehaald om de laatste puntjes op de i te zetten. Een week van tevoren werd de corsowagen gedemonteerd, op transport gezet naar de Belgische kustplaats en ter plaatse weer in elkaar gezet.

Afwerking

De laatste hand aan de wagen werd gelegd door een groep van ongeveer 35 personen. Deze reisden op vrijdag en zaterdag voorafgaand aan het corso af naar Blankenberge om de wagen te tikken. Alles verliep op rolletjes en aan het begin van de zaterdagavond was de klus geklaard.

Stress

Het gehele proces verliep niet zonder problemen. Door de wekenlange droogte gedurende de zomerperiode was het maar de vraag of er genoeg bloemen van de gewenste kleur geleverd konden worden. Ook bleek op zondagochtend dat de communicatiemiddelen, waarmee de bestuurder van de corsowagen met de begeleiding in contact staat, niet te werken. Maar de jonge kartrekkers Mart Baelemans en Stef Broosus, lieten zich niet uit het veld slaan.

Regen

Gedurende de optocht begon het te regenen. Dit was voor de drie Laurel's en de drie Hardy's die op de wagen figureerden, geen pretje. Dit droeg er toe bij dat er bijzonder weinig bezoekers naar Blankenberge waren gekomen en dat er maar weinig mensen langs de route stonden te kijken.

Prijsuitreiking

Zondagavond tijdens de prijsuitreiking in het stadhuis van Blankenberge werd de wagen van buurtschap Rijsbergen bekroond met een 16e plaats. De wagen van buurtschap Wernhout kreeg meer punten van de jury en eindigde zo op een welverdiende 11e plaats.

Dankzij de inzet van vele vrijwilligers en sponsoren is dit evenement voor Buurtschap Wernhout weer zeer geslaagd te noemen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief