Erik onthult het bord van de nieuwe bouwlocatie.
Erik onthult het bord van de nieuwe bouwlocatie. Foto: Ton v.d. Berg

Erik Marijnissen benoemd tot erelid Buurtschap Veldstraat

Door: Janny Mathijssen Algemeen

ZUNDERT - Afgelopen zondag stroomde de tent bij buurtschap Veldstraat vol met buurtgenoten. Begrijpelijk het laatste weekend voor corso, meestal moet er nog een berg werk verzet worden. Dit jaar niet bij deze buurt, de wagen stond al klaar.

Toch vonden velen de weg naar de tent om de boel in te pakken voor de aanstaande verhuis naar de nieuwe bouwlocatie. 's Middags stond het inpak- en plakfestival op het programma. De programmering werd echter al snel onderbroken door de voorzitter Corné Backx.


Backx verzocht Erik Marijnissen naar voren te komen. Na een speech waarin werd verhaald over de bijzondere plek die Erik inneemt in de buurt en zijn bestuurlijke verdiensten, waaronder twintig jaar in het bestuur en tien jaar voorzitter. Ook was hij kartrekker voor wat betreft de bouw van de wagen en dan vooral het constructieve deel maar ook de sloop is steevast bij hem in goede handen. Vanwege deze inzet werd Erik benoemd tot erelid van buurtschap Veldstraat. Een lange staande ovatie volgde terwijl hij de oorkonde en flinke bos dahlia's geëmotioneerd in ontvangst nam.

D'n Erik
Vervolgens werd Erik als kersvers erelid gevraagd zijn eerste officiële handeling in deze hoedanigheid te verrichten: Het bord onthullen voor bij de nieuwe locatie van de corsotent met daarop een plan van het nieuwbouwproject. Daarbij werd tevens de naam voor loods zichtbaar: 'D'n Erik'.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief