Winnares mevrouw Jo Leenaerts.
Winnares mevrouw Jo Leenaerts. Foto: Treeport Zundert

Winnaar Treeport-foto-wedstrijd bekend

Door: Janny Mathijssen algemeen

ZUNDERT - Aan het begin van deze zomer heeft de Coöperatieve Vereniging Treeport Zundert 300 porties zaad uitgedeeld. Elk zakje bevatte 10 gram zaad en was daarmee goed voor 5m2 bloemenmengsel. Niemand kon toen voorzien dat het een lange, warme en vooral droge zomer zou gaan worden. De prijs, een insectenhotel, is gewonnen door familie Leenaerts uit Wernhout.

Die combinatie maakte het best uitdagend om een goed resultaat te boeken, aldus de organisatie. "Desondanks lukte het veel enthousiaste tuiniers toch om een prachtig resultaat te kweken. Dat blijkt wel uit de inzendingen voor de bijbehorende fotowedstrijd die we mochten ontvangen. Uit die inzendingen hebben we een winnaar gekozen."

"De fotocollage van de familie Leenaerts toonde een fraaie bloemenborder, met veel kleur en variëteit. Zij lieten ons ook nog weten dat ze elke dag genieten van de mooie bloemen en de vele insecten die er bij mooi weer op zitten. Het was verbazingwekkend hoeveel insecten er op af komen. Volgend jaar willen ze het zeker herhalen en als het even kan een nog wat grotere strook." 

Ook op diverse boomkwekerijpercelen in de regio zijn de bloemenmengsels nog te zien. Het zorgt voor een verbetering van de biodiversiteit en helpt daarmee een gezonde boomteelt te realiseren. Het realiseren van een gezonde boomteelt is in de kern het doel van Treeport. 

Meer informatie is te vinden via: www.treeport.eu
 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief