Foto: Charles van Campenhout
FOTOALBUM

Corsomaandag: even een dagje nagenieten

ZUNDERT – Netjes op een rij staan ze opgesteld. Zondag reden de corsowagens nog door de straten, maandag staan de ze tentoongesteld om eens goed bekeken te worden.

DOOR AMY KLAVERVELD

Een gesneuveld bloemetje op de grond en een grauwe lucht. In het eerste oogopslag lijkt het veilingterrein aan de Industrieweg een sneue bedoeling. Maar de mensen, de kleurrijke wagens en de muziek brengt juist een echte corsosfeer naar boven. Het echte werk was dan wel zondag, maar op maandag gaat Zundert gewoon door met waar ze het beste in zijn; een feestje bouwen.

Pracht en praal

Jong en oud is al vroeg op stap om de praalwagens van Zundert te bekijken. Nu ze stilstaan op het terrein aan de Industrieweg, is er alle tijd om ze voor de laatste keer te bekijken. Door een rondje om de kunstwerken te lopen, zie je de wagens vanuit alle perspectieven. Zo komen de leguanen van de winnaar 'Buurschap 't stuk' bijna tot leven, word je nagekeken door 'Mother Nature' en glinsteren de plastic flesjes van 'The last yeti' in je ogen. Hier en daar wordt er nog geschoven met de wagens. Op de perfecte plek komen ze het best tot hun recht. Een groepje krijgt een rondleiding, inclusief uitleg over de bouw van de rijtuigen. Ook de komst van toeristen is niet ongewoon. Met de fotocamera in de hand maken ze foto's van de wagens, met zichzelf erbij natuurlijk. Via grote boxen staat muziek op, er hangt een gemoedelijke sfeer.

Jaarmarkt

Van het veilingterrein tot aan de Rabobank staat er de jaarmarkt. Met goede praatjes en demonstraties vullen de marktmannen de Zundertse straten met een hoop leven. Wie de wagens is gaan kijken zoekt al snel de gezelligheid van de kooplieden op. De bouwers van de wagens vieren feest, gezang en gelach komt er vanuit verschillende kroegen en hoeken. Het corso zit er alweer bijna op, dinsdag wordt alles weer afgebroken en opgeruimd, inclusief de wagens. Met zo'n 70.00 bezoekers op de zondag en volle straten op maandag, kan Zundert terugkijken naar een zeer geslaagd corso.

 

FOTOSERIESVacatures

Bezorgers

Brabant en Zeeland

Fulltime Allround installatiemonteur

Kruisland

Interieurverzorgster m/v

Fijnaart

Secretaris

Zevenbergen

Bezorgers

Omgeving Roosendaal en Bergen op Zoom

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief