Moerse boys zegeviert in Zundertse Derby
Moerse boys zegeviert in Zundertse Derby Foto: Niek van den Broek

Moerse Boys zegeviert in Zundertse bekerderby

Door: Amber Kuijs Voetbal

ZUNDERT - Alle ingrediënten voor een vermakelijke derby waren  aanwezig. Goed weer, twee fitte elftallen en een mooie aanstaande derde helft. Voor deze derde helft moest er nog wel worden gevoetbald. Dorpsrivalen Moerse Boys en Zundert kruisten de degens.

Moerse Boys en Zundert bivakkeerde vorig seizoen nog in dezelfde klasse maar door het kampioenschap van Moerse Boys leek de derby weer even ver weg. Het bekertoernooi bracht daar, tot ieders vreugde, verandering in.

Moerse Boys ging voortvarend van start na een snelle voorsprong door Pim Goossens. Vlak daarna kon Zundert de stand weer gelijk trekken maar trof Jaye Mutsters de paal. Het was echter aan de andere kant waar het net bolde. Marvin de Beer bracht de marge op twee doelpunten. Nog voor rust werd de stand op 3-0 gebracht. Daan van den Broek bleef 1-op-1 met Zundert-doelman Joep Jacobs de rustigste en schoot de bal in de kruising. 

In de tweede helft kabbelde het duel rustig verder. Moerse Boys hoefde niet, Zundert was niet in de mogelijkheid om echt iets te forceren. Een kwartier voor tijd was de wedstrijd, voor zover hij dat al niet was, definitief beslist. Op goed aangeven van Rik Mol kon spits Pim zijn tweede van de middag maken. Het spel bleef daarna hetzelfde maar onveranderd in de uitslag. Een klinkende 4-0 voor Moerse Boys in de derby, en het bleef nog lang onrustig op sportpark Akkermolen.

Moerse boys zegeviert in Zundertse Derby


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief