Afbeelding

Eetcafé De Tijd serveert haar twintigjarig jubileum

Bedrijvig Nieuws

RIJSBERGEN - Wie Rijsbergen binnenrijdt of verlaat, komt steevast langs Café, Eet- en Feestgelegenheid De Tijd. En of dat nu met een hongerige of goed gevulde maag is: Al twintig jaar lang houden chef-kok Mark Bogers en vrouw Josephien de kachels en bar met alle passie en plezier draaiende. Toen het koppel in 1997 het voormalige café 'De Kouter' kocht, was het gebouw nagenoeg in vervallen staat. Drie jaar lang stond het leeg. Wilhelmina Daemen, in Rijsbergen beter bekend als Mien Daemen, deelde er jarenlang de lakens uit tot 1994. Mark en Josephien stonden voor de uitdaging om het krakkemikkige gebouwtje om te vormen tot een goedlopende zaak. Maar waar te beginnen? Eenvoudig starten "Je kunt wel stellen dat er veel verbouwd is ja", lacht Mark. "We zijn eigenlijk geleidelijk aan opgestart. Met name de gerechten die we in het begin serveerden waren geen culinaire hoogstandjes, maar wel erg gewild. Gewoon een biefstukje, saté of een schnitzel. Maar de zaak begon goed te lopen en gaandeweg probeer je je te vernieuwen. Zo hebben we momenteel altijd iets verrassends op de menukaart staan. Een stukje zwaardvis bijvoorbeeld, of zonnevis." Maar de eigenaars realiseerden zich al snel dat die laagdrempeligheid een groot voordeel was voor hun zaak. Veel fietsers en wandelaars weten de weg naar De Tijd dan ook te vinden in de loop der jaren. Uitbreiding Met de toenemende gastenschare, krijgen Mark en Josephien ook steeds vaker de vraag 'of we hier ook kunnen feesten?' op hun bord. "Tja, in het restaurant werd het al gauw te krap en bovendien moesten we dan andere gasten gaan weigeren", vertelt Mark. De oplossing werd in 2004 gevonden en ging gepaard met een fikse uitbreiding genaamd 'het Klokhuis', een (feest)zaal die de capaciteit van het pand verdubbelde. "Sindsdien zijn hier al vele voetjes van de vloer gegaan", lacht de chef-kok. "Door die zaal kunnen we bovendien ieder jaar met bloemencorso en Kerstmis flink uitpakken voor onze gasten. Die ruimte hebben we nu gelukkig." Sterk menu Ondanks de crisis en mindere tijden weten Mark en Josephien het hoofd boven water te houden. Waar veel horecazaken moesten knokken, zagen zij ook ruimte voor culinaire initiatieven. "Je moet wat natuurlijk", gaat Josephien verder. "Aangezien we een restaurant zonder poespas zijn, kwamen we op het idee om naast onze gewone kaart een Plate Service te ontwikkelen. Een uitbreiding van ons aanbod met eenvoudige gerechtjes tegen lage prijzen en waar alles op één bord ligt. Vooral voor de oudere gasten bleek dit een goede zet te zijn." Een andere gouden zet blijkt de vele wisselende menu's die ze in al die jaren geserveerd hebben. "Een goed restaurant kan dan ook niet zonder menuutje", vertelt Mark. "We zijn in die jaren uitgegroeid tot een echt begrip verder dan de Rijsbergse dorpgrenzen. Voorlopig hopen we dus zo nog een tijdje door te gaan", besluit hij lachend. Openingstijden: dinsdag tot zondag geopend vanaf 10.00 uur. Café, Eet- en Feestgelegenheid De Tijd, Antwerpseweg 24 4891 CP Rijsbergen, 076-5968030, info@detijdrijsbergen.nl BIJDRAGE GUUS ARNOUTS 'Voorlopig hopen we zo nog een tijdje door te gaan'. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief