Wernhout strijdend naar overwinning tegen Alliance

Door: Sandra Broosus 112 Meldingen

WERNHOUT - Op de (koude) eerste zondag van december kwam de (gedeelde) koploper RSC Alliance op bezoek bij VV Wernhout.

In een openingsfase waarin beide teams lieten zien dat ze wilden voetballen kreeg Wernhout de grootste kans. Een uittrap van de keeper van Alliance werd onderschept door Mathieu, via een hakbal van Maikel kwam de bal bij Jordan maar dankzij uitstekend keeperswerk bleef het 0-0. In de 19e minuut werd een schot van de vaardige voorhoede van Alliance geblokt. De voorzet die volgende belande perfect op het hoofd van de sterke nummer 9 en een 0-1 stand was een feit. Wernhout was echter niet uit het veld geslagen en 2 minuten later kwam Thijs vanaf de rand van de 16 naar binnen, hij hield het overzicht en speelde Maikel aan. Met zijn aanname ging Maikel voorbij zijn tegenstander en schoof de bal in de verre hoek; 1-1. Vanaf de 1-1 nam Alliance het heft in handen. Met veel lopende spelers en positiewisselingen had Wernhout het moeilijk om in de organisatie te blijven voetballen. Nadat net na het half uur een perfecte uitgevoerde aanval door de aanvoerder werd afgerond en een corner (te makkelijk) mocht worden binnengekopt gingen beide ploegen met een 1-3 stand de rust in. Na de rust liet Wernhout echter zien dat er met gretigheid en wilskracht veel te behalen is. Net na rust liet Thijs met een heerlijke actie 4 á 5 tegenstanders zijn hielen zien alleen de keeper van Alliance belemmerde de aansluitingstreffer. Toen 5 minuten later Jordan, weggestuurd vanaf de middenlijn, ook de keeper op zijn weg vond leek het een lastig verhaal voor Wernhout te worden. Maar rond het uur gaf Thijs een listige bal over de verdediging van Alliance, ondanks het vlagsignaal liet de prima fluitende scheidsrechter Lopes door gaan en kon Maikel dan toch de verdiende aansluitingstreffer maken. Met de altijd aanwezige Wernhout supporters die het elftal een extra zetje in de rug gaven was het geloof meer dan terug. Nadat een volley van Thijs geen doel trof kwam Maikel een kwartier voor tijd 1 op 1 met de keeper. Via een lob probeerde hij de keeper te verslaan maar voor de doellijn wist een meegelopen verdediger de bal weg te werken. Liet Alliance niks meer van zich weten? Dat wel, maar de ploeg uit Roosendaal was niet zorgvuldig genoeg om de kansen goed uit te spelen. In de 83e minuut gaf Mathieu een laatste waarschuwing door in de 16 zijn lichaam prima te gebruiken en uit de draai ongelukkig op de keeper te schieten. Wat daarna volgde was voor iedereen met een Wernhout hart genieten. In de 85e minuut schoot Maikel de verdiende gelijkmaker binnen. Ook al was, na de ruststand, het gelijkspel al een overwinning liet Wernhout er niet bij zitten. Net voor de gelijkmaker was verdediger Alex al gewisseld voor aanvaller Karel van Aert (J019) en uitgerekend hij kopte in de 90e minuut de bal, via een tergend langzame stuit, langs de Alliance keeper. Een vreugde-explosie aan de Diepstraat volgde. Spelers, begeleiding & supporters genoten van de zwaarbevochten drie punter. Volgende week staat de uitwedstrijd naar onze buren uit Rijsbergen op het spel. Met dezelfde beleving (van spelers & supporters) zijn er wellicht mooie dingen mogelijk.

DSE JO13-3-Wernhout JO13-1 10.15
MO13-1-Prinsenland/de Schutters MO13-1 11.15 (locatie Zundert)
Voorwedstrijd
Om 12.45u zal er een voorwedstrijd plaatsvinden tijdens de derby VVR-Wernhout tussen de teams van VVR JO10-1 en Wernhout JO10-1.