VVR deelt de punten met DIOZ

Door: Sandra Broosus 112 Meldingen

RIJSBERGEN - Op zondag 03 december stond de uitwedstrijd tegen DIOZ uit Zegge op het programma. Na het teleurstellende verlies een week eerder tegen BSC, was het zaak om de draad weer op te pakken en zodoende 3 punten mee terug naar Rijsbergen te nemen.

De eerste 10 minuten zijn volledig voor VVR. Al in de 2e minuut volgt na een voorzet van Jolan een schot van Joris dat geblokt wordt. Enkele minuten later een handsbal net buiten de 16 meter, de vrije trap van Maarten verdwijnt in de muur. In de 6e minuut een steekbal van Joris op Jolan die zijn schot over ziet vliegen. Kort hierna een prima actie van Jolan, waarna Yoran net te kort komt om gevaarlijk te worden. In de 13e minuut verschijnt DIOZ voor de eerste maal op VVR helft en krijgt een corner. De corner wordt half weggekopt door de VVR-verdediging en valt voor een volledig vrijstaande DIOZ-speler, welke simpel binnen kan schieten, 1-0. Enkele minuten later, na te lang lopen met de bal op het middenveld, onderschept DIOZ opnieuw. De bal wordt vanaf links voorgegeven, licht van richting veranderd, en binnen gekopt bij de eerste paal. 2-0. VVR is hierna even de draad kwijt en komt niet meer aan voetbal toe. In de 29e minuut wordt Jolan diep gestuurd en snijdt de 16 meter in. Hij omspeelt de keeper van DIOZ en wordt hierbij ligt getoucheerd, penalty VVR. Joris schiet beheerst binnen, 2-1. VVR probeert hierna voetballend de draad weer op te pakken, maar het spel is te onrustig en niet zuiver genoeg. Hierdoor kan DIOZ steeds weer gevaarlijk worden in de omschakeling waarbij snel de diepte gezocht wordt. Zo ook in de 35e minuut, waar na balverlies van VVR, een voorzet van DIOZ vanaf links rakelings gemist wordt door de DIOZ-spits.
In de 2e helft komt VVR slap uit de kleedkamer en is de eerste druk van DIOZ d.m.v. een aantal corners. In de 53e minuut stuurt Joris Jolan diep, zijn lob over de keeper verdwijnt naast het doel. Enkele minuten later een corner voor VVR. De bal beland bij Tobias, die zijn inzet van de lijn gehaald ziet worden. VVR houdt in deze fase voetballend de druk en DIOZ probeert steeds meer d.m.v. kleine overtredingen het spel te ontregelen. In de 58e minuut een scrimmage voor het VVR-doel. In de tegenaanval wordt Joris weggestuurd en van de bal gelopen, maar de scheidsrechter ziet er geen overtreding in. Hierna wederom een hachelijk moment voor het VVR-doel dat goed afloopt. In de 69e minuut verdwijnt een kopbal van Joris voorlangs, na een lange bal van Martijn. Enkele minuten later een harde vrije trap van Tom, welke door de keeper gelost wordt, maar waar niemand bij zit. Een doelpoging van Sjors gaat over, na een aanval over meerder schijven en een schot van Jolan gaat naast. In de 80 minuut een opening van VVR op links, de voorzet van Jolan beland bij Sjors die prima binnen kopt bij de eerste paal, 2-2. Enkele minuten later wordt een vrije trap vanaf de middenlijn naast gekopt door Stef van Nispen. In de omschakeling verschijnt DIOZ wederom gevaarlijk in de 16 meter van VVR, maar wordt de bal uiteindelijk weggewerkt. In de daaropvolgende aanval van DIOZ, wordt de bal gestopt door Bram. In de tegenaanval probeert VVR nog eenmaal een aanval op te zetten, maar deze loopt op niets uit. Zo eindigt de wedstrijd toch enigszins teleurstellend in een gelijkspel.