Afbeelding

Sandra Rombouts en Jos van Aert speciale gast expositie

Door: Janny Mathijssen 112 Meldingen

RIJSBERGEN - De expositie Wielerdorp Rijsbergen mag met recht een enorm succes worden genoemd. Sinds de opening van deze expositie eind oktober hebben al meer dan 250 wielerliefhebbers een bezoek gebracht aan het oude gemeentehuis van Rijsbergen, waar de expositie huist. Vooral de openstellingen met bijzondere gasten als Kees Maas en Kees Haast bleken een schot in de roos.

"Het aantal bezoekers op 19 november, meer dan 70, was voor ons een nieuw record!", aldus een enthousiaste Betty Baurdoux van het Cultuurhistorisch centrum De Weeghreyse. De werkgroep achter de expositie heeft daarom het besluit genomen om tot eind januari nog meer speciale gasten uit te nodigen. Voor de openstelling van komende zondag zullen de Rijsbergse wielerhelden Sandra Rombouts en Jos van Aert aanwezig zijn.
Voor Sandra begon haar fiets carrière al op 8-jarige leeftijd. Pa Rombouts, in Rijsbergen bekend van de gerbera kwekerij op Breedschot, was een fervent wielerliefhebber en zette zus Vera op een wielerfiets. Dat wilde Sandra ook en zo sloeg al snel de vonk over. Bij Jos van Aert was het eveneens zijn vader met een groot wielerhart die hoopte dat één van zijn zes kinderen wielrenner of renster zou worden. Om dat te stimuleren zette hij een racefiets op de boerderij op Hazeldonk voor algemeen gebruik. Hier was echter geen sprake van liefde op het eerste gezicht.
Pas op zijn twintigste kwam de belangstelling als nog en op zijn 23e vroeg hij bij de KNWU een amateurlicentie aan. Vanaf dat moment ging het héél snel. Terwijl hij het thuis reuze naar zijn zin had op de tuinderij annex varkenshouderij waagde hij in 1986 toch de sprong om te kijken hoe ver hij in de sport kon komen. Zowel de successen van Jos als van Sandra vormen een belangrijk onderdeel van de expositie die u meeneemt in een tijdreis langs de Rijsbergse wielerhistorie.

Herinneringen
Sandra en Jos vertellen u graag komende zondag meer over al wat de wielersport hun aan mooie herinneringen heeft gegeven. De expositie Wielerdorp Rijsbergen is tot 28 januari steeds op zondag te bezoeken van 14.00 tot 17.00 uur. Ook tijdens de kerstdagen zijn de deuren van het oude gemeentehuis aan de Sint Bavostraat 18 geopend van 12.00 tot 16.00 uur. [l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief