Foto: Gemeente Zundert

Joyce Vermue aangedragen als nieuwe burgemeester Zundert

ZUNDERT – De Zeeuwse Joyce Vermue (33) is donderdagavond door de gemeenteraad van Zundert voorgedragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Zundert. De vertrouwenscommissie heeft gesprekken gevoerd met verschillende kandidaten, maar mevrouw Vermue is volgens hen de beste burgemeester voor Zundert. "Waarmee we de komende jaren - gezien de lopende bestuurlijke en ambtelijke doorontwikkeling - verder kunnen. Zij past het beste bij Zundert en in de door de gemeenteraad vastgestelde profielschets", aldus de commissie.


Joyce Vermue is geboren in Zeeland en woont in IJzendijke (gemeente Sluis). Sinds juli 2017 is zij werkzaam als strategisch adviseur en teamleider Beleid & Kwaliteit bij de ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen. Daarvoor is zij 1,5 jaar lid geweest van de Tweede Kamer voor de PvdA. De meeste werkervaring heeft zij als manager Beleids- en Bedrijfsvoering en directielid bij de Stichting Maatschappelijk Werk Zeeuws-Vlaanderen. "De vertrouwenscommissie heeft mevrouw Vermue leren kennen als een energieke, dynamische, talentvolle en gedreven jonge vrouw met visie. Samenwerking, de verbinding zoeken en goed luisteren zijn sterke eigenschappen. Ze weet wat er speelt in Zundert en welke uitdagingen er zijn. Daarnaast beschikt zij over het juiste integriteitsgevoel, is meer dan gemiddeld bestuurlijk sensitief, analytisch sterk, is een visionair en heeft een goed ontwikkelde organisatiegevoeligheid."

Nu de gemeenteraad Vermue officieel heeft aangedragen als burgemeester, gaat de aanbeveling via de Commissaris van de Koning naar de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties. Op basis van die aanbeveling bereidt de minister een Koninklijk Besluit voor, die door Zijne Majesteit de Koning zal worden ondertekend. Naar verwachting zal dat medio juni 2019 zijn. De installatie van mevrouw Vermue vindt plaats op 3 juli 2019 in een bijzondere raadsvergadering. Op dat moment heeft Zundert de jongste burgemeester van Nederland.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief