Geert-Jan en Susan gaan voor tevreden klanten.
Geert-Jan en Susan gaan voor tevreden klanten. Foto: Heleen Verburg

Kapsalon ID Coiffures viert 50-jarig bestaan

Door: Heleen Verburg Bedrijvig Nieuws

ZUNDERT - De trendy kapsalon ID Coiffures bestaat 50 jaar. De zaak is nog springlevend want de huidige eigenaar weet uitstekend met de tijd mee te gaan. Inmiddels komen er al vier generaties vaste klanten over de vloer.

In 1969 startte Albert herenkapsalon 'Albert' in het pand aan de Molenstraat 103. Al snel werd de zaak te klein en in 1974 verhuisde de kapsalon naar het huidige adres aan de Molenstraat 35. Nog eens 10 jaar later werd de zaak al weer verbouwd want Albert moest met zijn tijd mee gaan.

Helaas moet Albert om gezondheidsredenen in 1994 stoppen. Alberts vrouw Mariëtte werkt nog wel door en stopt pas in 2006. Zoon Geert-Jan neemt, samen met zijn partner Susan, in 1998 de zaak over. De naam van de zaak wordt veranderd in "id Coiffures". Het woord 'id' staat voor idee, een zaak dus waar je leuke ideeën kunt opdoen voor een mooi en trendy kapsel. Geert-Jan zorgt na zijn aantreden nog voor nieuwe stoelen, waaronder een heuse 'sportwagen' waarin de kinderen geknipt kunnen worden. En weer is een verbouwing aan de orde want ook Geert-Jan staat niet stil. In 2007 vindt de laatste verbouwing tot nog toe plaats.

Ontwikkelingen

Het kappersvak staat niet stil. In de loop der jaren is er veel veranderd. Vroeger kwamen de mensen vaak naar de kapper om zich te laten scheren, te laten knippen of de vroege grijze haren weg te laten werken. Tegenwoordig vormt het kleuren van het haar een groot deel van het dagelijks werk in de salon. Het gaat niet meer om het kleuren van de grijze haren, neen, de kleur van het haar maakt deel uit van het totale uiterlijk van iemand. De ene keer blond, dan weer donker en ook meerdere tinten naast elkaar komen regelmatig voor. De materialen zijn ook veranderd. Geen ammoniak meer in de haarverf en de drijfgassen van de spuitbussen zijn ook milieuvriendelijk geworden. "Het woord duurzaamheid heeft ook in de kapperswereld zijn intrede gedaan", lacht Geert-Jan. Een bekend probleem in de kapperswereld zijn schouder-, nek- en armklachten. In hoogte verstelbare stoelen zijn dan belangrijk. Susan vult aan: "we moeten met de tijd mee gaan. Niet erg hoor, het is een uitdaging voor ons".

Opleiding

"Sociale vaardigheden zijn erg belangrijk in dit vak", geeft Geert-Jan aan. "Daar wordt ook veel aandacht aan besteed in de opleiding. Het ene moment moet je een bruid kappen, het andere moment help je iemand die naar een uitvaart toe moet. Een tevreden klant, dat is voor ons het belangrijkste".

Een feestelijk jaar

Het hele jaar 2019 staat in het kader van het 50-jarig jubileum. Er is een speciaal jubileumboekje uitgegeven waarin het hele bestaan in beeld is gebracht. Verder zijn er regelmatig leuke acties voor de klanten. "Want voor vier generaties tevreden klanten, doen we dat graag", zegt Geert-Jan.

ID Coiffures, Molenstraat 35, 4881 CP Zundert, telefoon: 076-5973460; Heiligbloedlaan 269, 2320 Hoogstraten (België), telefoon: +32 (0) 3 314 77 42.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief