De wagen van de winnaar Bob de Jong.
De wagen van de winnaar Bob de Jong. (Foto: WiMO)
fotoalbum

Bob de Jong is grote winnaar van GTC Rally op Breda Airport

  algemeen

ACHTMAAL - Bob de Jong is dit jaar de grote winnaar van de GTC Rally op Breda International Airport. De lokale favoriet wist gedurende de hele wedstrijd op een flinke voorsprong te blijven. 


Vrijdagavond opende Bob de Jong, genavigeerd door Bjorn Degandt, de wedstrijd met vier snelste tijden op rij. Met een voorsprong van bijna twee minuten kwam De Jong uit de 'hel', zoals de nacht van Achtmaal ook wel genoemd wordt. Zaterdag kon hij succesvol zijn voorsprong verdedigen. Daarmee behaalde hij zijn derde zege in de GTC Rally.

"Zaterdag heb ik de wedstrijd gecontroleerd", vertelt de winnaar aan de organisatie. "We hebben minder risico's genomen dan anders, maar ik heb me toch geamuseerd. Voor de titel doen we hier in elk geval een goede zaak." 

Top tien
Jasper van den Heuvel eindigde op de tweede plaats. Vrijdagavond reed hij de stuurinrichting krom op de derde proef in Achtmaal. "Ik was te gretig en stuurde iets te vroeg in, waardoor ik de voortrein beschadigde", legt hij uit aan de organisatie. "Dat heeft me meer dan twee minuten gekost. Zaterdag hebben we een vlot tempo gereden, maar winnen zat er toch niet meer in. Op de laatste proef hadden we nog een motorprobleem, waardoor ik heel rustig naar de finish moest rijden."

De derde plaats is weggelegd voor Roald Leemans. De jonge rijder uit Hank heeft dit seizoen al veel pech had met zijn Citroën DS3 R5. "Vrijdagavond stonden we plots op een erg mooie tweede plaats, maar Jasper is ons nog voorbij gegaan. We hebben verstandig gereden. Aangevallen waar het kon en op andere plaatsen wat voorzichtiger gereden. De ervaring van Chris Van Waardenburg, mijn navigator, heeft me enorm geholpen," vertelt Roald trots aan de organisatie. 

Melissa Debackere eindigde op een vierde plaats. Gevolgd door Jeroen van den Heuvel, Henk Vossen en Antoine Biesheuvel. Lambert Parren strandde op de 9de plaats, nadat hij vrijdagavond zelfs 6'55" verloor in Achtmaal. De top tien werd afgesloten door Niels de Bruijn in zijn BMW Compact.

Voortrekkers
Deen Carsten Jensen kwam als beste uit de bus bij de voortrekkers. Hij werd gevolgd door streekpiloot Maurice Kuijstermans. Hij bestuurder de VW Golf GTi van zijn navigator Jeroen Heijnen uit Zegge.

BMW 130i Challange
In de BMW 130i Challenge ging de overwinning naar Dennis Jochems. Hij kwam voor Marc de Groot binnen gereden, die in zijn woonplaats Wouw achterwaarts in het decor schoof. Doordat hij een achteras kon lenen van collega Michael Kamper, kon hij in de koers blijven. Michael Kamper moest daarvoor zijn straatauto laten ontmantelen. In de Peugeot 206 Cup was Dylan Teiwes de beste.

Historic
Christophe de Leeuw was veruit de snelste in de NED Historic Rally. De jonge Belg was snel weg bij de start met zijn Opel Ascona A. Hij heeft geïnvesteerd in zijn Ascona betrouwbaar maken. "Het was mijn derde deelname aan de GTC Rally, zodat ik het parcours beter begin te kennen", vertelt de rijder tegen de organisatie. "Ik heb meteen de aanval ingezet en we bouwden onze voorsprong makkelijk uit, ook al omdat Wouter Koenderink met zijn BMW een tijdstraf kreeg. Op dit parcours zat ik veel minder vaak tegen de begrenzer dan bij voorbeeld in Vechtdal, waar de krachtigere klassiekers niet te volgen waren."

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>