Ondernemer Peter Kesseler voor het CultuurCentrum Zundert.
Ondernemer Peter Kesseler voor het CultuurCentrum Zundert. (Foto: Heleen Verburg)

CCZ De Schroef gaat deze maand weer open

ZUNDERT - In april van dit jaar hebben ondernemers Peter Kesseler en Frank Jansen de exploitatie van het horecagedeelte van het CultuurCentrum Zundert De Schroef overgenomen. Zij gaan nog voor het corso vol van start.


In juli 2018 ging het horecagedeelte van het Van Goghcentrum failliet. In het najaar werd het pand omgedoopt in CultuurCentrum Zundert De Schroef. Hiermee kreeg het zijn oude naam weer terug. Nadat een andere ondernemer moest afhaken bij een herstart van de horeca-exploitatie, kwamen Peter en Frank in beeld bij de gemeente. De gemeente is namelijk eigenaar van het pand.

Ruime ervaring

Peter Kesseler is van oorsprong kok van beroep. Niet zomaar een kok. Hij heeft namelijk voor zeer grote groepen en bij bijzondere evenementen in binnen- en buitenland gekookt. Ook werkte hij voor bekende Nederlandse artiesten. Daarnaast deed hij veel activiteiten die te maken hadden met cultuur en theater. Daarbij was de jazzwereld hem niet onbekend. Nadat hij 50 was geworden, is Peter weer teruggekeerd naar zijn oude vak als kok en startte hij een cateringbedrijf in Breda. Van hieruit kookt hij weer voor groepen en partijen.

Frank Jansen is de adviseur en manager bij de exploitatie van het horeca-gedeelte. Tevens is hij ook heel bekend met het theatergebeuren waardoor beide mannen samen heel veel ervaring hebben met de exploitatie van zowel horeca als theater en cultuur en elkaar daarbij ook heel goed kunnen aanvullen.

Passie

"Ik kook niet zomaar menu's", zegt Peter, "mijn menu's moeten iets uitstralen, dat is mijn passie. Daarbij moeten ze ook passen bij de gelegenheid waarvoor ik kook. Ik gebruik dan bij voorkeur natuurlijke ingrediënten en producten afkomstig uit de regio. Dutch Cuisine. Je kunt dan denken aan de Dutch Yellow Tale Kingfish, vlees van landvarkens of traditionele groenten. Ook maak ik bij het koken graag gebruik van bijzondere biersoorten. Verder moet het gaan om een gezonde maaltijd".

Uitstraling

Het pand is een cultuurcentrum en dat willen beide ondernemers ook graag uitstralen. Bezoekers moeten al bij binnenkomst zien wat het cultureel erfgoed van Zundert inhoudt. Zo zal er een permanente expositie gaan komen van de corsovaandels van de winnende buurtschappen. Ook zullen er maquettes van de nieuwe corsowagens te zien zijn. En natuurlijk zullen Vincent van Gogh en zijn werken ook niet ontbreken. Er zal daarnaast veel met kleuren gewerkt worden en ook in de menu's zal de plaatselijke cultuur terug te vinden zijn.

"We zijn heel blij met de renovatie van de Molenstraat en het mooie terras dat er voor het gebouw is gekomen. En", aldus Peter, "ik ben één van de weinigen die het daarom niet erg vindt dat de corsojubel verplaatst is. Er komt nu geen tent meer op ons terras te staan en dat komt onze exploitatie ongetwijfeld ten goede."

Exploitatie

Naast de exploitatie van het horecagedeelte, wil Kesseler het pand en het terras gaan gebruiken voor muzikale activiteiten. "Het lijkt me erg leuk om kleine zondagmiddagconcerten op het terras aan te bieden, of combo's uit te nodigen die bijvoorbeeld jazzmuziek ten gehore brengen. En verder wil ik in ieder geval vier dagen per week geopend zijn. Daarnaast gaan we weer onderdak bieden aan het afhaalpunt van de bibliotheek en aan het Taalcafé."

Vergunningen

Tot voor kort beschikten de ondernemers nog niet over alle benodigde vergunningen om van start te kunnen gaan. Afgelopen week heeft de gemeente hier echter over vergaderd en groen licht gegeven. Na de administratieve afhandeling zullen ze dan naar verwachting in de derde volle week van augustus daadwerkelijk open kunnen gaan en tijdens het bloemencorso eindelijk gaan knallen.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>