Koen vliegt over van verkenners naar explo's.
Koen vliegt over van verkenners naar explo's. Foto: Aurin Hogers

Overvliegfestival bij Scouting Rijsbergen

Sport en vereniging

RIJSBERGEN - Elk jaar een happening, het overvliegen op Scouting Rijsbergen. De oudste van alle speltakken gaan door naar de volgende groep, wat ‘overvliegen’ wordt genoemd binnen scouting. Voorafgaande jaren was er vaak een gezamenlijk weekend, wat nu omgetoverd is tot een festival.

Gedurende de hele zaterdag was er gezelligheid bij de Blokhut in Rijsbergen. Er konden allerlei workshops gevolgd worden en spelletjes gespeeld. Het speciale aan dit festival was dat het niet alleen toegankelijk was voor de leden van scouting Rijsbergen. Iedereen die wilde kon zich opgeven en zaterdag een toegangskaartje kopen aan de deur. Dus er renden niet alleen geschminkte bevers over het terrein, ook papa’s en mama’s moesten eraan geloven. Samen fanatiek spelletjes spelen met of tegen de familie.

Na een gezamenlijke lunch met een lekker kopje soep en broodje knakworst, werd er opgebouwd naar het hoogtepunt van de dag: het overvliegen! Er was door de leiding en explo’s een hangbrug met daaraan een glijbaan gepionierd. Elk overvliegend lid klom over de brug omhoog om daar over te stappen op het skateboard. Zittend en met de voeten voorop raceten ze, onder luid applaus, zo hun nieuwe speltak tegemoet.

Benieuwd naar meer foto’s? Volg ons op instagram of kijk op onze site www.scoutingrijsbergen.nl[l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief