Theatergroep Hoofdzaak.
Theatergroep Hoofdzaak. Foto: Sjak Janssen

Theatergroep Hoofdzaak bij Café Brein Zundert

Sport en vereniging

ZUNDERT - ‘Ons maakt ons zo mooi’ door Theatergroep Hoofdzaak vrijdag 18 oktober in De Schroef. Café Brein Zundert organiseert volgende week vrijdag een bijzondere voorstelling in het Cultureel Centrum de Schroef in Zundert.

Theatergroep Hoofdzaak, een initiatief vanuit het Nahuis Tilburg, speelt dan hun voorstelling ‘Ons maakt ons zo mooi’, gemaakt en gespeeld door mensen met NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel). Deze Theatergroep was eind 2016 al een keer te gast in Zundert. Zij speelden toen “Verbinding Verbroken’ en deze voorstelling, die veel belangstelling kreeg van NAH-betrokkenen, mantelzorgers en andere geïnteresseerden, vormde het begin van een nieuw initiatief in Zundert, te weten het maandelijkse Café Brein. Dit initiatief beoogt een maandelijkse ontmoetingsplek te bieden voor personen met NAH, hun omgeving en overige geïnteresseerden. Het initiatief wordt als Burgerinitiatief ondersteund door de gemeente Zundert en kan, steeds op de vierde donderdag van de maand, bogen op een vaste stroom bezoekers. Soms organiseert de initiatiefgroep van Café Brein een bijzondere activiteit in het kader van hun bijeenkomsten. Soms is dat een thematische inleiding en soms een uitstap naar plekken die voor de bezoekers van Café Brein interessant zijn.

Op vrijdagavond 18 oktober presenteert Café Brein de voorstelling ‘Ons maakt ons zo mooi’ in Cultureel Centrum de Schroef in Zundert. De makers van deze voorstelling putten uit hun eigen ervaringen als NAH-cliënten om de voorstelling samen te stellen en te spelen. In de voorstelling komen thema’s als miscommunicatie, frustraties, onmacht en moed aan de orde. Op een verrassende en humoristische wijze worden teleurstellingen, onbegrip, maar ook kansen en nieuwe perspectieven over het voetlicht gebracht.

De spelers van de voorstelling zeggen zelf ‘...na de eerste jaren van moeizaam opkrabbelen, je onbegrepen voelen, strijd voeren met instanties en werkgevers, tekent zich nu het nieuwe leven af van het hebben van Niet Aangeboren Hersenletsel. We kwamen van nergens, en gaan nu ergens naar toe. Aan de horizon zien we lichtpuntjes. We vonden mogelijkheden en nieuwe uitdagingen en prioriteiten. In deze voorstelling laten we zien wat er voor in de plaats is gekomen...’.

De voorstelling is voor iedereen die zich betrokken voelt bij NAH interessant om te zien; voor NAH-clienten zelf, maar ook voor mantelzorgers, familieleden en andere belangstellenden. De voorstelling op 18 oktober is dankzij een bijdrage van de Stichting Kruiswerk Rijsbergen-Zundert gratis toegankelijk en begint om 20.00 uur.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief