Samantha Steenwijk tijdens het Fancy Fair Feestweekend.
Samantha Steenwijk tijdens het Fancy Fair Feestweekend. Foto: Lysan Martens

Samantha Steenwijk als klap op de vuurpijl bij Fancy Fair feestweekend

Sport en vereniging

RIJSBERGEN - Het bestuur van het Fancy Fair Feestweekend kijkt terug op wederom een geweldig weekend. 'Alles was gewoon goed: de sfeer, de bezoekers, de artiesten. En dat alles dankzij zoveel vrijwilligers die het hart op de juiste plaats hebben. Mede dankzij hen kan het Feestweekend plaatsvinden. Wij zijn hen zo dankbaar!' aldus voorzitter Johan van Rijckevorsel.

Afgelopen zaterdagmiddag begon het Feestweekend met de Truckersrit. Een groot succes; al vroeg stonden alle 80 trucks klaar op de parallelweg van de Antwerpseweg. En de passagiers konden niet wachten. Al stuiterend vlogen ze bijna naar de instapplaats.

Johan: 'Het is geweldig om al die blije gezichten te zien. Zowel van de passagiers als van de chauffeurs. Want vergeet niet, zij genieten ook met volle teugen van deze middag. Nog een bijzonder moment was dat de burgemeester van de gemeente Zundert langskwam. Na de toespraak in de tent wilde ze graag even meegaan om te kijken hoe dat instappen verliep. Zij heeft ook geholpen om de goed gevulde tasjes (met lekkernijen en cadeautjes van onze sponsoren) uit de delen aan de gehandicapten. In één woord geweldig!'

Na de truckersrit werd de tent klaargemaakt voor het tentfeest. Veel jeugd uit Rijsbergen en omstreken kwamen aan om er eens een goed feestje van te maken. Nou, dat is gelukt! Met onze eigen DJ Jantje, plus nog optredens van Hak op de Tak en de Beatcrooks ging het dak er echt af.

Nog half aan het bijkomen van het tentfeest, stroomde de tent op zondagmiddag alweer snel vol voor de welbekende Hollandse Middag. De middag die voor menig mens uit Rijsbergen en omstreken een jaarlijkse traditie geworden is. Diverse optredens op het podium van onder ander Randy Watzeels, Joey Martens, muziek van DJ Gijs en tussendoor de band Kompakt welke ook nog een aantal Rijsbergse rasartiesten mee hadden genomen (welke nog een verrassing waren voor het publiek). Als klap op de vuurpijl kwamen er ook nog 2 hoofdartiesten: eerst John West en later op de avond Samantha Steenwijk.

'We hebben zoveel lovende berichten en complimenten gehoord. Geweldig! Maar vooral om de mensen te zien genieten in onze tent, daar doen we het voor!' aldus Johan van Rijckevorsel.

De penningmeester, Adrie Vermeeren, gaat alle opbrengsten eens goed in kaart brengen. Samen met de rest van het bestuur gaan zij bepalen hoeveel geld er dit jaar te verdelen valt onder de goede doelen. Want, dat is de opzet van het hele feestweekend. Over een paar weken zal de uitreiking plaatsvinden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief