Afbeelding
Foto: Marja van Hasselt

Uitgebreid cultuurprogramma rond viering 150ste geboortejaar Henriëtte Roland Holst

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

ACHTMAAL - Foto-exposities, live muziek en gedichten. In de Angorahoeve, het Atelier en de Herenkamer op landgoed de Oude Buisse Heide is komende zondag van 13.30 uur tot 17.30 uur voor cultuurliefhebbers van alles te beleven.

Onder de noemer 'Beleef de sfeer van weleer en nog veel meer' viert Stichting Cultuur Landgoederen Zundert het 150ste geboortejaar van Henriëtte Roland Holst met een gevarieerd en gratis toegankelijk programma samengesteld. In de Angorahoeve exposeert Arjan Bakx uit Zundert oude en verrassende foto's van het dagelijkse leven op de Buisse Heide, welke herinneringen oproepen en ongetwijfeld zullen zorgen voor de nodige gespreksstof. In het Atelier wordt een tentoonstelling gehouden van bijzondere foto's die een relatie hebben met gedichten van Henriette Roland Holst, samengesteld door Fotovrienden Op Pad.

Live muziek

Anneke de Bruijn en toetsenist Pieter van Bogaert geven zondag een bijzonder optreden met een speciaal tintje; ze hebben gedichten van Henriette Roland Holst op muziek gezet.! Fanfare St. Martinus uit Achtmaal speelt voor de gelegenheid nummers van weleer, waarvoor speciaal 'De Internationale' is ingestudeerd De Buisse Heide is van oudsher dé plek voor boeiende woordspelingen. Cultuur Landgoederen heeft daarom bekende dichters uit de streek uitgenodigd zoals Kees van Meel en Pien Storm van Leeuwen. Daarnaast geeft de een week lang in de Angorahoeve verblijvende Rotterdamse stadsdichter Dean Bowen acte de présence. In de Herenkamer van de Buisse Hoeve kunnen bezoekers zelf bladeren door het gastenboek van echtpaar Roland Holst. Het Van GoghHuis heeft een gedigitaliseerde versie van dit boek beschikbaar gesteld. Het staat vol teksten en aantekeningen van dichteres Henriëtte Roland Holst zelf en foto's van zo'n 200 gasten. Surf voor meer informatie naar www.cultuurlandgoederen.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief