Foto: Privebezit familie De Koning

Van spandoeken tot een opblaasbrandweervrouw: heel Rijsbergen mag weten dat Mariëlle 50 is

RIJSBERGEN - Dat Mariëlle de Koning-Boemaars Sara heeft gezien, kan niemand uit Rijsbergen ontgaan zijn. Wanneer je het dorp bijna binnenrijdt, zie je alle versieringen bij Hoeve het Laag al van verre hangen. Van spandoeken en vlaggetjes tot een pop van hooibalen en een opblaasbare brandweervrouw. Mariëlle ziet er de humor wel van in. "Het is gewoon leuk dat iedereen moeite doet. Wat er dan uiteindelijk staat, maakt me niet eens echt uit."


'De koffie staat klaar bij deze SAAR!', en 'Pas op! Brandgevaar! Voor Mariëlle 50 kaarsjes dit jaar'. Het zijn de teksten die je vanaf de Bredaseweg kan lezen op de gigantische spandoeken die sinds zondagochtend bij Hoeve het Laag hangen. Maar 'slechts' twee spandoeken was voor de vrienden en familie van Mariëlle niet genoeg. Zij pakten groots uit met vlaggetjes, borden met 50 erop, brandweerslangen en nog veel meer.

Twee echte eyecatchers zijn de grote poppen die links en rechts van de Hoeve staan. Eén is een opblaasbare brandweervrouw. Nogal toepasselijk. aangezien Mariëlle vrijwilliger is bij de brandweer. En aan de andere kant is het een gigantische pop gemaakt van hooibalen die de aandacht van alle voorbijgangers trekt. 

Moeite

Mariëlle kan er wel om lachen. "Waarschijnlijk zijn er genoeg mensen die er niet aan moeten denken dat dit met hun huis wordt gedaan. Maar ik zie er juist de lol wel van in." Een echte verrassing was het ook niet dat haar familie en vrienden groots uitpakten. "Ik moet eerlijk toegeven dat ik in de vriendengroep en bij de brandweer altijd de eerste ben die begint te roepen als er iemand vijftig wordt, omdat er dan natuurlijk wel een mooie pop moet komen. Dus dat ze dat nu terugdoen, had ik wel verwacht." Onder andere de vriendengroep uit Rijsbergen, de vrijwilligers van de brandweer, en de broers, zussen en kinderen van Mariëlle staken hun handen uit de mouwen om het allemaal voor elkaar te krijgen. En dat is dan ook wat Mariëlle er het mooiste aan vindt. "Het gaat me niet om wat er uiteindelijk allemaal staat. Wat ik zo mooi vind, is dat iedereen aan de denkt en moeite doet voor je."

Toeteren

Bovendien is het nu allemaal eigenlijk best rustig, vergeleken met twee jaar geleden. Toen werd Mariëlle's man 50 en stond er op één van de meest opvallende spandoeken dat voorbijgangers drie keer moesten toeteren. "Nou, toen hebben we echt dagenlang in het getoeter gezeten. Dus vergeleken met toen is het nu eigenlijk wel lekker stil!"

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief