ER wordt met tevredenheid teruggeblikt op de voorbije editie van vakbeurs GrootGroenPlus in Zundert.
ER wordt met tevredenheid teruggeblikt op de voorbije editie van vakbeurs GrootGroenPlus in Zundert. Foto: Addo Sprangers

GrootGroenPlus zit nog altijd in de lift

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

ZUNDERT - Het aantal bezoekers van GrootGroenPlus is de laatste editie weer licht gestegen en zowel bezoekers als deelnemers toonden zich tevreden over de sfeer en het aanbod. Dat zijn de belangrijkste bevindingen van de organisatie na inventarisatie van de tot nu toe ontvangen bezoekers- en deelnemersonderzoeken.

Begin deze maand werd alweer de 29ste editie van de driedaagse vakbeurs GrootGroenPlus gehouden. Dit jaar stond de slogan 'Great in Green' centraal tijdens het op de boomteeltsector gerichte evenement. De sfeer was goed, er waren veel maar liefst 255 deelnemers, het aantal vierkante meters beursoppervlakte werd uitgebreid met 3% en ook het aantal bezoekers nam toe.

Internationaal

In totaal steeg het aantal bezoekers met 4,4 procent ten opzichte van vorig jaar. Er was 1,7 procent meer internationaal bezoek. In 2018 waren de bezoekers afkomstig uit 33 verschillende landen. In 2019 konden hier drie landen aan worden toegevoegd: Egypte, Marokko en Bermuda. Voorheen kwamen de meeste internationale bezoekers vooral op de eerste dag. De voorbije editie echter waren ze gespreid over drie dagen aanwezig.

Waardering

Uit de tot nu toe ontvangen bezoekers- en deelnemersonderzoeken mag volgens de organisatie worden geconcludeerd dat beide groepen met tevredenheid op de laatste editie van de vakbeurs terugblikken. Het gaat hierbij zowel over het bezoek als de sfeer. Ook uiteenlopende onderdelen als de Road Show, de nieuwighedenkeuring, de opening met het betoog van Ivo Pauwels, de voelboxwedstrijd, de app, de lancering van het boek van Pierre Domen, de zintuigentuin, de Nederlandse thee, de boomverkiezing, de algemene groenaankleding en de introductie van resistente buxusrassen konden op veel aandacht en waardering rekenen.

Cijfers

De tevredenheid van de bezoekers uitte zich onder meer in het gemiddelde cijfer dat zij de beurs gaven: voor het derde jaar lag dit ruim boven de 8. Bezoekers waren ook bijzonder te spreken over de uitstraling, de opzet en het aanbod van de beurs. Hiervoor werd eveneens een score van ruim boven de 8 toegekend. Het aantal bezoekers werd door de deelnemers als zeer goed beoordeeld en kreeg een score tussen de 7 en 8; dat was gemiddeld over de drie dagen twee tiende punt hoger dan tijdens het voorgaande jaar. Ook de kwaliteit van het bezoek scoort dit jaar hoger dan vorig jaar. Gemiddeld wordt over drie dagen twee tiende punt hoger gegeven dan voorgaande jaren, waarmee de score rond de 7,5 valt.

Voorspelbaar

Het gemiddelde totaalcijfer dat de deelnemers aan de beurs gaven, blijft voor de derde keer op rij ruim boven de 7. De indeling van de beurs werd door de deelnemers met een tiende punt minder beoordeeld, maar behoudt nog steeds het mooie cijfer van 7,5. Verschillende standhouders blijven graag op dezelfde plek staan en dat maakt volgens critici de indeling wat voorspelbaar. Voor bezoekers is dit volgens de organisatie echter geen probleem.

Pers

De 29ste editie van de vakbeurs werd ook weer goed bezocht door de nationale en internationale pers. In totaal waren er maar liefst 26 anderstalige journalisten aanwezig. Zij volgden een deels vooraf gepland programma. Dit jaar werden drie persexcursies georganiseerd: twee intern en één extern. Tijdens deze excursies toonde de pers zich volgens de organisatie zeer geïnteresseerd. De verwachting is dat deze belangstelling zich zeker zal vertalen in mediapublicaties in diverse landen.

Verbeterpunten

Naast lovende commentaren werden door bezoekers en deelnemers verbeterpunten aangedragen. Eén daarvan is versimpeling van de catering op de beursvloer en een hieruit mogelijk voortvloeiende verlaging van de prijzen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief