Bouwers in alle vroegte richting Malieveld tegen stikstofmaatregel

ZUNDERT - Ditmaal zijn het niet de boeren, maar de bouwers die woensdagochtend in groten getale richting het Malieveld trekken om te protesteren tegen de huidige stikstofmaatregel. De ANWB verwacht grote drukte op de weg. 


Bouwers vanuit het hele land vertrokken woensdagochtend in alle vroegte naar Den Haag om daar op het Malieveld te protesteren. Om 06.00 uur trapten de bouwers de actie af. De bouwers gaan naar het Malieveld uit onvrede over de huidige regelgeving over PFAS en stikstof. PFAS staat voor poly- en perfluoralkylstoffen, chemische stoffen die door industrieel gebruik in de bodem en het grondwater zijn beland. Door onlangs aangescherpte regels over het gebruik van grond waar PFAS in zitten, komen bouwers en baggeraars naar eigen zeggen in de problemen.

Actiegroep Grond in Verzet drukt deelnemers daarom op het hart om zware werkvoertuigen thuis te laten. Het protest moet 'luid en publieksvriendelijk' worden. De organisatie zet bussen in om mensen vanuit verschillende plekken in het land naar het Malieveld te brengen. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>