Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie.

Pleegzorg Nederland doet dringende oproep: 'Noord-Brabant heeft 385 nieuwe gezinnen nodig'

ZUNDERT - Er zijn dringend meer nieuwe pleegouders nodig. 385 in Noord-Brabant om precies te zijn. Daarom doet Pleegzorg Nederland tijdens de week van de Pleegzorg een oproep. "Pleegzorg doe je samen, met ouders, kinderen en pleegouders."


Het aantal nieuwe pleegouders neemt al jaren af. Hierdoor is het vinden van de ideale match voor kinderen steeds moeilijker. Jaarlijks zijn er daarom in Nederland zo'n 3500 nieuwe pleegouders nodig. Met bijna 2566 nieuwe pleegouders eind 2018 waren dat er te weinig. Noord-Brabant telt 1964 pleeggezinnen, maar zoekt er ook nog 385. Deze hoopt Pleegzorg Nederland tijdens de Week van de Pleegzorg met haar nieuwe campagne Open je Wereld te vinden. 

"Kinderen die niet bij hun eigen ouders kunnen wonen willen we graag zo thuis mogelijk laten opgroeien. Als dat bij de eigen ouders niet kan, dan het liefst bij pleegouders. Pleegzorg doe je samen, met ouders, kinderen en pleegouders", vertelt Esther Overweter, bestuurslid pleegzorg van Jeugdzorg Nederland, in een persbericht. "Om kinderen met succes en duurzaam in een gezin te plaatsen, is een zorgvuldige match tussen kind en pleegouders cruciaal. Het tekort aan beschikbare pleegouders betekent helaas dat de beste match niet altijd mogelijk is."

Volgens de organisatie weten niet veel mensen dat er verschillende manieren zijn om pleegouder te zijn. "Daardoor denken veel van hen bij voorbaat al dat pleegzorg niets voor hen is. Met de campagne willen we de mensen laten zien dat je bijvoorbeeld ook pleegouder kunt worden in deeltijd. En hoe mooi het is op deze manier je wereld open te stellen voor kinderen die dat goed kunnen gebruiken."

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>