Deelnemers Springselectie A.
Deelnemers Springselectie A. Foto: Femke Boomaerts

Gouden dag voor Springselectie A Samen Sterk Rijsbergen

Sport en vereniging

RIJSBERGEN - Afgelopen weekend vond in Oostburg de ABC regiowedstrijd groepsspringen plaats. De Springselectie A van Samen Sterk Rijsbergen nam hieraan deel met 2 teams.

Alle meiden van de Springselectie A werden om 8 uur s ’ochtends verwacht in Oostburg. Nog even snel de haren doen, wat gel erin en de meiden konden beginnen met inspringen. Daarna werd de spits afgebeten door het team C 8-12 jaar op het onderdeel trampoline. Dit team bestond uit: Sophie, Ise, Alexia, Emma, Lisa, Bente, Debby en Ilse. Voor 4 van deze meiden was dit de eerste wedstrijd bij de Springselectie A! Hierdoor was er wel enige spanning aanwezig. Maar toen de spanning eraf was werd er netjes geturnd. Sommige sprongen hadden de meiden in de training nog nooit alleen gedaan, een hele prestatie dus! Na 2 uur wachten mochten de meiden laten zien wat ze kunnen op het toestel trampoline pegasus. Ook hier hebben ze laten zien hoe netjes ze kunnen turnen, dit onthouden we voor bij de trainingen meiden! Op beiden onderdelen werden de meiden 6e!

Het andere team was de Dames Senior C. Dit team bestond uit: Jitske, Floortje, Millie, Floor, Marije, Myrthe en Maaike. Zij begonnen op het onderdeel airtumbling waarbij Debby en Ilse ook mee mochten springen. Zo netjes hebben we dit onderdeel niet vaak gezien, wij zijn super trots op jullie dames! Dit wordt dan ook beloond met een mooie 4e plaats! Daarna was Plank pegasus aan de beurt, ook hierbij sprongen Debby en Ilse mee. Ondanks wat vallen hebben de meiden alles naar behoren gesprongen. Daarna ging het team naar trampoline pegasus waar ze lieten zien hoe hard ze getraind hebben. De dames sloten af met het onderdeel trampoline waar hoge salto’s netjes werden uitgevoerd en er goed werd gelet op de landing! Bij al deze onderdelen hebben de meiden laten zien wat ze kunnen wat bij de laatste 3 onderdelen werd beloond met 3x een 1e plaats!

Jullie hebben het super goed gedaan en wat zijn wij trots op jullie! Wij gaan nu weer trainen voor de Demodag deze vind plaats op zondag 19 januari.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief