Een mooie toertocht rijden op zondagochtend.
Een mooie toertocht rijden op zondagochtend. Foto: A Wouters

Mountainbikers van de Trappistentrappers maken kilometers

Sport en vereniging

WERNHOUT - Een kleine zeventig Trappistentrappers maakten afgelopen zondag weer gretig gebruik van het fantastisch mooie fietsweer. Op deze prachtige ochtend werden zowel op de weg als in het bos vele mooie kilometers gereden.

Het is heerlijk om zondagochtend op je fiets te kunnen springen en even te ontsnappen aan de dagelijkse beslommeringen. Lekker ontspannen fietsen, je niet druk hoeven maken over de kleur van je fiets, of je nou een zwarte of een witte hebt. Geen zorgen of in de groep het vrouwenquotum wel gehaald wordt en al helemaal niet wakker liggen van je CO2 uitstoot.

Zondagsritten
De wegploeg, van maar liefst 35 man, vertrok al meteen in twee groepen. In de eerste groep waren er wat problemen met een weerbarstige ketting en in de andere groep reed een renner met schijfremmen een lekke band. Gezien daar geen reservewielen voor zijn moest hij in de bus verder maar hij mocht voorin zitten. De wegkapitein, die in de tweede groep reed, had er wel zin in en pakte er een lusje bij zodat ze op ruim 80 km uitkwamen.

Enkele van onze leden zijn in Woensdrecht van start gegaan voor de veldtoertocht aldaar en het was er druk, erg druk zelfs. Ondanks dat er toch weer filevorming was onderweg werd er wel prima gefietst op een heel leuk parcours dat er ook nog eens goed bij lag.
Zo druk het was in Woensdrecht, zo rustig was het bij de toertocht van Nieuwmoer. Spijtig natuurlijk want de leerkrachten van de plaatselijke basisschool die samen met de heren van fietsclub Pek & Slik deze hele mooie en goed verzorgde toertocht hadden uitgezet verdiende beter. Diverse leden van onze club waren hier op de fiets naar toe gereden om meteen wat extra kilometers te maken. File rijden was er hier niet bij want dan moet je minimaal met twee achter elkaar rijden en dat kwam bij deze tocht hoogst zelden voor. Grote jammer, volgend jaar beter.
Veruit de meeste van onze crossende clubleden hebben de toertocht van Prinsenbeek gereden. Vanuit van T werd om half negen op de fiets koers gezet richting Effen, onderweg sloten nog leden aan waardoor ze met zo’n 24 man de route ter hoogte van Stal Sintels konden oppikken. In tegenstelling tot voorgaande jaren moesten ze deze keer rechtsaf beginnen en dat was voor sommigen wel even wennen. Of dit de reden was dat de valpartijtjes en botsingen niet op een hand te tellen waren blijft een vraagteken. Iedereen kon gelukkig wel verder rijden maar menigeen zal het maandagochtend bij het opstaan toch wel gevoeld hebben. Verder was het een prima tocht, de ondergrond lag er picobello bij. Een aantal renners zette meteen na de Pannenhoef al koers richting Wernhout, de anderen maakten de ronde compleet en verlieten het parcours waar ze begonnen waren. De meesten kwamen daarmee op zo’n 70 km en dat is best pittig op een mountainbike.

Programma
Zaterdagavond 30 november staat ons teerfeest op het programma, vanaf 19.30 uur in De Molen bij café van T.
Zondag 1 december vertrekt de wegploeg om 9.00 uur bij café van T. Hier vertrekken ook de veldrijders maar dan om 8.30 uur. Op de fiets naar de Vijfsprong in Rucphen, langs café den Hoek waar liefhebbers kunnen aansluiten. Ook in Brecht staat een veldtoertocht op het programma. Wat de opkomst betreft is het koffiedik kijken, aan het weer zal het waarschijnlijk niet liggen maar misschien aan het teerfeest op zaterdagavond want dat kan er behoorlijk inhakken.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief